Vadhajtások

Slota szerint Dél-Szlovákia már Magyarország része

Régóta nem hallottunk a Szlovák Nemzeti Párt egykori vezéréről, a nyíltan magyarellenes Ján Slotáról, most viszont videóban üzent a “valódi szlovák hazafiaknak”.

Egy videó jelent meg ugyanis fia Facebook oldalán, amin a kicsit meghízott és megöregedett Ján Slota elmondja a véleményét a mai SNS-ről, de másról is.

“Szörnyűséggel tölt el az SNS-ben kialakult helyzet”

– mondja el a videóban, majd Andrej Danko jelenlegi pártelnököt bírálja.

Szerinte a jelenlegi vezetés nem képviseli azt a hazafias és keresztény értékrendet, ami korábban az SNS-t jellemezte. Egyúttal bízik benne, hogy ezt a párt tagságának többsége is így érzi.

Majd rátért kedvenc témájára, a felvidéki magyarokra is. Szerinte Danko kapitány az iskolaügyi tárcán keresztül hozzájárult a Dél-Szlovákiában található szlovák tannyelvű iskolák tönkretételéhez, ezen az országrészen pedig hamarosan a szlovák gyerekeknek muszáj lesz magyar iskolába járniuk.

Majd kitért arra is, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök vezetésével a magyar állam milliókat tol az önkormányzatokba az oktatás területén.

“Dél-Szlovákia már Magyarország közigazgatása alá tartozik”

– véli Slota.

Ezt a folyamatot szerinte meg kell állítani, amire nem alkalmas Danko, ezért a hazafias szlovákoknak Slota szerint nem az SNS-re kell szavazniuk, hanem a Štefan Harabin vezette Vlasť-ra.

Forrás: ma7.sk