2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Slota szerint Dél-Szlovákia már Magyarország része

Régóta nem hallottunk a Szlovák Nemzeti Párt egykori vezéréről, a nyíltan magyarellenes Ján Slotáról, most viszont videóban üzent a "valódi szlovák hazafiaknak".Egy videó jelent meg ugyanis fia Facebook oldalán, amin a kicsit meghízott és megöregedett Ján Slota elmondja a véleményét a mai SNS-ről, de másról is.

"Szörnyűséggel tölt el az SNS-ben kialakult helyzet"

- mondja el a videóban, majd Andrej Danko jelenlegi pártelnököt bírálja.Szerinte a jelenlegi vezetés nem képviseli azt a hazafias és keresztény értékrendet, ami korábban az SNS-t jellemezte. Egyúttal bízik benne, hogy ezt a párt tagságának többsége is így érzi. Majd rátért kedvenc témájára, a felvidéki magyarokra is. Szerinte Danko kapitány az iskolaügyi tárcán keresztül hozzájárult a Dél-Szlovákiában található szlovák tannyelvű iskolák tönkretételéhez, ezen az országrészen pedig hamarosan a szlovák gyerekeknek muszáj lesz magyar iskolába járniuk. Majd kitért arra is, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök vezetésével a magyar állam milliókat tol az önkormányzatokba az oktatás területén.

"Dél-Szlovákia már Magyarország közigazgatása alá tartozik"

- véli Slota. Ezt a folyamatot szerinte meg kell állítani, amire nem alkalmas Danko, ezért a hazafias szlovákoknak Slota szerint nem az SNS-re kell szavazniuk, hanem a Štefan Harabin vezette Vlasť-ra.Forrás: ma7.sk
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató