Vadhajtások

Antiszemita bevándorlópárt kampányol Izrael és a zsidóság ellen Hollandiában

„A hollandiai DENK nem egyszerűen egyike a megannyi, tiszavirág-életű európai bevándorlópártnak, hanem egy folyamatos aktivitást kifejtő, országos választási sikereket is elérő formáció, melynek ideológiája a muszlim hátterű bevándorló-érdekképviselet, a szociális üzenetek és az antiszemitizmus hármasára koncentrál” – írja lapunkhoz is eljuttatott elemzésében a Migrációkutató Intézet, konkrét példán keresztül bemutatva a tömeges bevándorlás hatásait az európai politikára és társadalmakra.

A DENK nevű bevándorlópárt vezetői a baloldalról, a Munkáspártból (PvdA) indultak, ahonnan elsősorban antiszemita botrányaik miatt kényszerültek távozni. A botrányok maradtak, a hollandiai zsidó közösség egységesen antiszemita pártként tekint a DENK-re.

 

 

A pártot öt éve alapította két török származású bevándorló politikus, a muszlim pártként is számon tartott DENK szavazói közé tartozik egy hároméves felmérés szerint a hollandiai törökök 45 százaléka,
a marokkóiak 38 százaléka, a suriname-iek öt százaléka, valamint a Holland Antillákról származó holland állampolgárok négy százaléka.

A Migrációkutató Intézet részletes elemzése arra is kitért, hogy a DENK agresszív Izrael-ellenes kampányt folytat.

Forrás: Magyar Hírlap