Vadhajtások

Gyurcsány bekattant: a katonák meggyalázták az egyenruhát Orbán évértékelőjén

A Demokratikus Koalíció a Honvédelmi Bizottság azonnali összehívását kezdeményezi “a Fidesz-rendezvényen egyenruhában parádézó tábornokok miatt”.

“Orbán vasárnapi évértékelőjén megtörtént az, amire a rendszerváltás óta nem volt példa! Havril András, Deák János és Fodor Lajos volt vezérkari főnökök, valamint Böröndi Gábor, Mihócza Zoltán és Korom Ferenc tábornokok a Fidesz pártalapítványának rendezvényére katonai egyenruhájukban ültek be, szégyent hozva ezzel magukra, és méltatlanná válva választott hivatásukhoz és katonai esküjükhöz” – kezdi közleményét a DK

“Az észak-koreai pártkongresszusok képeit idéző akciójukkal ezek a tábornokok egyszerű pártkatonává züllöttek, elfeledve azt, hogy ők a haza egészének, nem pedig a Fidesznek a szolgálatára esküdtek fel annak idején. Szégyen, hogy az Orbán-rezsim tizedik évében ez megtörténhetett!”

– véli a párt.

A Demokratikus Koalíció ezért kezdeményezni fogja a Honvédelmi Bizottság azonnali összehívását, és írásbeli kérdéssel fordulunk a miniszterhez, hogy kiderüljön: ki adott engedélyt arra, hogy a Magyar Honvédség tábornokai “az egyenruhát meggyalázva egy pártrendezvényen parádézzanak”.

Forrás: ATV