2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Orbán tintás tenyere

Bohár Dániel írása:Megérkeztünk az újságírásnak nevezett szakma legaljára. A magukat etalonnak, függetlennek, objektívnek tartó médiumok eddig nem látott mélységbe süllyedtek, pedig színvonaluk eddig sem volt túlságosan magas. Tintagate, avagy mire élvez az ellenzék. Ismert tény, hogy vasárnap Orbán Viktor az ország, illetve a kormány elmúlt egy évét értékelte. A miniszterelnök konkrét intézkedéseket jelentett be a klímavédelmet tekintve, ismertette a családvédelem újabb lépéseit, illetve beszélt az ország gazdasági fejlesztéséről is. Az egyórás beszédből bőven lehetett kiemelni fontos gondolatokat újságírói szempontból, de a mi független/objektív/hiteles/mértékadó/-tartó balliberális sajtónknak az volt a legfontosabb megjegyzése az évértékelő kapcsán, hogy mik azok a lila, illetve kék foltok Orbán Viktor tenyerén?! A méltán elismert és leginkább független/objektív Index nevű portál arra sem volt rest, hogy személyesen felkeresse a miniszterelnök sajtófőnökét, hogy kioknyomozza, mi történhetett? A hivatalos válasz előtt természetesen elkezdték hergelni olvasóikat, hogy vajon eleshetett a miniszterelnök, esetleg beteg, stb. Aztán megérkezett a sajtófőnöki levél:Tisztelt Szerkesztő Úr!Tinta. A miniszterelnök még az előadás előtti percekben is javítgatott a beszédén a töltőtollával, ami sajnos kicsit kifolyt és elkenődött.Üdvözlettel: Havasi Bertalan,a miniszterelnök sajtófőnökeElsőre biztosan rettentően csalódottak voltak a méltán elismert és rendkívül szakmai szerkesztőségben, de gyorsan felocsúdtak és folytatták a hülyeséget, amely úgy nézett ki, hogy – kreatív csapat lévén – elkezdték találgatni, vajon mit írhatott Orbán Viktor, amit aztán elkent a tenyerével. Hát, mennyire viccesek ezek az indexesek, halálra röhögöm magam, ne csináljátok fiúk, mert fáj a hasam a nevetéstől. Annyira jópofák vagytok, hogy mi bárcsak tizedennyire lehetnénk azok. Természetesen nem csupán a mindig objektív és mindig független Index számolt be erről a rendkívüli eseményről, valamilyen fura egybeesés miatt az évértékelő kapcsán minden libsi portálon a tintás tenyér lett a legfontosabb hír. És természetesen értem én a helyzetet, amikor 10 éves folyamatos regnálás után egy összeszedett, felépített beszédbe nehéz belekötni, de a közönség elvárja az Orbán-gyűlöletet, akkor csak egy tintás tenyérre futja.
Az a beszéd valószínűleg elég jó, amiben csak annyi hibát találnak a hivatásos fikázok, hogy elmondása közben tintás lett a tenyér.
A balliberális portálokat ért kritikáim mellett most érzek némi sajnálatot is. Nagyon sz888r lehet úgy dolgozni, hogy mindenben csak a rosszat szabad meglátni. Persze kivételek ez alól az ellenzéki politikusok. Hiszen miközben Orbán tintás tenyeréből országos hír lett, addig arról egyikük sem számolt be, hogy akad olyan politikus Magyarországon, aki már az értékelője előtt tintás volt.Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató