Vadhajtások

A néger szó miatt rúgta ki edzőjét egy amerikai focicsapat

PC őrület tombol az óceánon túl is.

Külön folytatja útját az észak-amerikai profi fociligában, az MLS-ben szereplő FC Cincinnati és a csapat eddigi szakvezetője, Ron Jans. A 61 éves holland tréner – akit 2019 augusztusában neveztek ki a gárda élére – önszántából, de külső nyomásra távozik posztjáról. A klub kedden hivatalos bejelentést tett az elválásról – írja a csakfoci.hu.

A vezetőedzővel szemben azonban nem szakmai kifogás volt a klub részéről: helyi sajtóhírek szerint Ron Jans csapata floridai edzőtáborában, az öltözőben mondta ki („énekelte”) hangosan az Amerikában igencsak problémásnak számító, a feketéket sértő „nigger” szót, miközben egy rapszám szólt. Az eset miatt vizsgálat is indult ellene a liga részéről.

 

Ennek eredményét azonban már nem várta meg a szakember és lemondott – múlt péntek óta már nem is ő tartja az edzéseket. Az amerikai sajtó szerint korábban egy, a rabszolgaság intézményét említő megjegyzése miatt is panaszt emeltek már a holland ellen, amikor csapata még októberben a D.C. United vendége volt Washingtonban.

Forrás: 888.hu