2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Molnár Csaba szerint Gyurcsány Ferenc jobb hazafi, mint Orbán Viktor

Az alábbi, MTI-hez eljuttatott közleményt változtatás nélkül közöljük, csak hogy olvasóink lássák: közröhej az ellenzéki pártok kommunikációja.

„A Demokratikus Koalíció (DK) felszólítja Orbán Viktort, hogy „ne panaszkodjon, hanem életében először dolgozzon meg a magyar érdekért, és szerezzen több pénzt Magyarországnak”

– mondta Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke, európai parlamenti delegációvezetője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.”
A DK-s politikus kiemelte: az Európai Unió következő ciklusának költségvetéséről szóló, csütörtökön kezdődő EU-csúcs alapvetően meghatározza Magyarország és a magyar emberek jövőjét, „mivel a magyar gazdaság a külföldi autógyártók mellett az EU lélegeztető gépére van csatolva a Fidesz gazdaságpolitikája miatt”. Molnár Csaba szerint ugyanakkor Orbán Viktornak

„az EU messze legkorruptabb kormányának vezetőjeként nyilván nehéz lesz meggyőznie a többi uniós vezetőt arról, hogy több pénz jusson Magyarországnak”.

Hozzátette:

Ide vezetett az uniós pénzek szétlopása, és az, hogy Orbán Viktor az elmúlt években nem szövetségeket épített, hanem elidegenítette Magyarországtól az összes uniós vezetőt

Ettől függetlenül a DK azt kéri a miniszterelnöktől, hogy „ne duzzogjon, hanem dolgozzon, tárgyaljon”.Molnár Csaba kitért arra: 2005-ben Gyurcsány Ferencnek miniszterelnökként még a költségvetés elfogadása előtti utolsó éjszakán is sikerült elérnie, hogy a Magyarországnak járó támogatások egymilliárd euróval nőjenek. Úgy fogalmazott:

Ez az igazi hazafiság, nézzük meg, hogy Orbán Viktor is van-e olyan jó hazafi, mint Gyurcsány Ferenc, és meg tudja-e emelni a nekünk juttatott támogatásokat!

A politikus szólt arról is: Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején közel 30 milliárd euró jutott Magyarországnak az európai uniós költségvetésből. Hét év múlva, amikor már Orbán Viktor tárgyalt, 23 és fél milliárd eurót kapott az ország, a mostani terv pedig kevesebb mint 18 milliárd euró. Ha ez a tervezett összeg jár majd Magyarországnak a tárgyalások végén is, akkor a DK „egyértelmű ítéletet” hirdet.

Gyurcsány Ferenc legalább kétszer annyira hazafi, mint Orbán Viktor, mert kétszer annyi pénzt tudott hozni a magyar embereknek, mint amennyi Orbán Viktornak sikerült

– hangoztatta Molnár Csaba.
Forrás: MTI, 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató