2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Orbán lerántotta a leplet Kamu Geri új "barátjáról"

A tények makacs dolgok.Karácsony Gergely  múlt héten Nagy-Britanniában járt, ahol találkozott Sadiq Khannal, London pakisztáni származású vezetőjével. A találkozót követően Karácsony London városát nevezte meg Budapest számára követendő példának.Orbán Balázs a Miniszterelnökség államtitkára egy vitriolos Facebook posztban tette helyre a Párbeszéd politikusát: "(...) Karácsony Gergely a Facebookon így fogalmazott:

„London fontos példa számunkra, hogy hogyan tehető élhetővé egy nagyváros.”

Budapest főpolgármestere ezzel egy olyan városvezetőt nevezett meg példaképének, akinek regnálása alatt jelentősen romlott a londoni közbiztonság. Mindezt a BBC egyik cikke is megerősítette:

a brit közmédia szerint Anglia 20 legveszélyesebb zónája közül 16 a brit fővárosban található.

Londonban tavaly fél év leforgása alatt – 2019. január 1. és szeptember 30. között – összesen 110 gyilkossági ügyben folytattak nyomozást a brit hatóságok, a halálos esetek kétharmadát késes támadók követték el. Ezt azt jelenti, hogy az említett időszakban a Sadiq Khan által irányított városban négy naponta (!) öltek meg késsel egy embert. (...) A statisztikai adatok látva azt hihetné az ember, hogy London vezetése mindent elkövet a közbiztonság javítása érdekében. Ezzel szemben az igazság az, hogy a brit főváros első embere szerint „a terrortámadások a nagyvárosok életének részét képezik”. Nem csoda, hogy ezzel a mentalitással képtelenek gátat szabni az egyre növekvő bűnözésnek.   Karácsony főpolgármester úr élhetőségre vonatkozó megjegyzését pedig különösen értelmezhetetlenné teszi, hogy a világhírű Economist hetilap kutatási egysége által közétett 2019-es adatok szerint Budapest a világ 34. legélhetőbb városa, miközben a brit metropolisz csak a 48. helyen szerepelt. (...) Budapestnek tehát élhetőség és közbiztonság tekintetében nincs miért szégyenkeznie. Sőt! Egy Sadiq Khan által vezetett brit főváros pedig semmilyen körülmények között nem lehet a követendő példa számunkra. (...) Főpolgármester Urat pedig nagy tisztelettel arra szeretnénk kérni, hogy gondosabban válassza meg városunk nemzetközi partnereit."   Madarat tolláról, embert barátjáról.Forrás: Valovilag1.blogstar.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató