2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Schilling Árpád szerint Orbán Viktor és Demeter Szilárd is "náci nyelven beszél"

A diktatúra elől külföldre menekült, liberális nézeteiről hírhedt rendező szerint Magyarországon jó befektetés nácinak lenni, mert jár érte a közpénz!

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója az elmúlt napokban két interjúban is kifejtette, mit gondol a magyar irodalomról és a magyar írókról. A Pesti Hírlapnak azt fejtegette, hogy az „exportra termelő írók” szerinte nem magyar írók: „Csak magyarul írnak, mert nem tudnak más nyelven írni. De nem a magyar olvasókat akarják megszólítani. Ezzel nekem nincs bajom, de úgy gondolom, hogy ezekre az írókra közpénzt nem érdemes szánni.”

Demokratának adott interjúban további konkrétumokat árult el a saját magyar író-definíciójából, például azt, hogy a nemzeti kultúra keretei között megszólaló, balos gondolatokat megfogalmazó írókkal még nincs gond,

azt az írót viszont, aki LMBTQ-ideológiát hirdet, és látszik, hogy az „újbeszél” komisszárjaként próbál a nemzeti kultúra létére törni, én is joggal tolom ki mindenféle párbeszédből.

Schilling Árpád erre nagyon bekattant és a Facebook-oldalán kezdett el őrjöngeni...

 

Demeter Szilárd lehet, hogy nem tud róla, de nácibeszél. Ezzel nem volna nagy gond, hiszen ma sokan beszélnek újra(!) náci nyelven, legfőképpen a miniszterelnök. Magyarországon jó befektetés nácinak lenni, mert jár érte a közpénz! Demeter Szilárd tehát kedvére büntethet és jutalmazhat.

Schilling a bejegyzésében megszólította azokat az írókat is, akik átvették a Demeter által megálmodott Térey-ösztöndíjat, és megkérdezte tőlük, hogy szerintük is büntetni kellene-e Nádast és Krasznahorkait?

Szerintetek is kifelé a „buzikkal”, ahogy azt Demeter Szilárd sugallja?

Ugye nem söpritek le magatokról ezt a problémát, mint korpát a vállról? Ugye érzitek, hogy ez a nácibeszél – akarva-akaratlan, de idővel biztosan – rátok ég? Még nem késő!

Forrás: HVG nyomán
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató