2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Az ezeréves határnál átadták a felújított magyar iskolát

A felújítás során mind az iskola, mind a diákotthon épületében kicserélték a villamosvezetékeket, a nyílászárókat, szigetelték az épületeket, új helyiségeket, fürdőszobákat alakítottak ki, az udvart pedig szilárd burkolattal borították.[caption id="attachment_53837" align="alignnone" width="2560"] Gyimesfelsõlok, 2020. február 20.
Az Árpád-házi Szent Erzsébet katolikus iskola felújított épületei a Hargita megyei Gyimesfelsõlokon az avatás napján, 2020. február 20-án.
MTI/Veres Nándor[/caption]   Az esemény után Soltész Miklós, a Miniszterelnökség nemzetiségi és egyházi kapcsolatokért felelős államtitkára az MTI-nek elmondta: a történelmi magyar egyházaknak sok száz iskoláját államosították Romániában, és ezeknek az iskoláknak csak töredékét sikerült visszaszerezni. A Gyimesek völgyében, a történelmi Magyarország keleti peremvidékén azonban csoda történt. "Berszán Lajos atya a semmiből új katolikus iskolát épített, mely lehetőséget ad a gyimesi és moldvai csángó gyermekeknek nyelvük, hitük megőrzésére, és a tanulás általi felemelkedésre" - tette hozzá.Forrás: Magyar Fórum 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató