Vadhajtások

Háborúznak: Az MSZP nem fogja támogatni a dezertőröket

Nem számíthatnak az MSZP támogatására azok, akik elhagyják a pártot, és más párt színeiben indulnak választásokon – mondta Tóth Bertalan, a párt elnöke szombati sajtótájékoztatóján.

Tóth megismételte pénteken már ismertetett tézisét arról, hogy az MSZP senkinek sem lábtörlője. A pártelnök ezzel Kiss László és Szaniszló Sándor budapesti kerületi polgármesterek húzására reagált, akik a Demokratikus Koalícióhoz igazoltak át.

Hibás az a politika, amely egy másik párt kifosztásáról szól – tette hozzá.

Később arról beszélt, hogy amennyiben ezek a jelöltek előválasztáson elnyerik a választók bizalmát, akkor mégis támogatni fogják őket.

Tóth Bertalan az MSZP választmányi ülése után tartott sajtótájékoztatót Kunhalmi Ágnes választmányi elnök társaságában.

Az MSZP továbbra is az ellenzéki összefogás mellett áll, beleértve a közös listát, de ebben egyenrangú félként kíván részt venni.

Kunhalmi Ágnes röviden beszélt az MSZP programjáról. Mint mondta, a párt baloldali fordulatot ajánl. Visszatérnének a nyugdíjak svájci indexálásához – ami jelentős emeléssel járna -, bérlakás-programot és lakbérplafont vezetnének be, és esélyteremtő oktatási rendszert dolgoznának ki.

Elhangzott, hogy létrehoznák a IV. Köztársaságot is, amely “szociális köztársaság” lenne. Ez a későbbiekben valószínűleg más elnevezést kap, mert eddig még csak Mussolini használta ebben a formában.

 

(HVG)