2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

10 évre titkosította két DK-s polgármester, Niedermüller Péter és László Imre a Czeglédy ügyvédi irodájával kötött szerződéseket

Az erzsébetvárosi és az újbudai önkormányzat ugyanazzal a szöveggel tagadta meg Czeglédy Csaba megbízási szerződéseinek kiadását, miután egy újságíró közérdekű adatigényléssel fordult hozzájuk. Azt szerette volna megtudni, hogy pontosan mit csinál a szerződések ideje alatt a másfél évig börtönben ült, korábban jogerősen elítélt DK-közeli ügyvéd. Érdemi válasz helyett arról kapott tájékoztatást, hogy 10 évre titkosították a dokumentumokat. Indoklás: Czeglédyék "munkája jövőbeni döntéseket alapoz meg",- számol be az Origo.
A teljes hazai média beszámolt róla, hogy közvetlenül az önkormányzati választás után az erzsébetvárosi és újbudai városháza - jogi képviselet ellátására - szerződött Czeglédy Csabával. Mint ismert, a két kerületet egyaránt DK-s politikus vezeti: a VII. kerületet Niedermüller Péter, a XI. kerületet pedig László Imre. A DK-s politikusok éppen a párt európai parlamenti listáján szereplő, börtönbüntetés elől menekülő ügyvédet bízták meg.
10 évre titkosított megbízási szerződések
Miután találgatások kezdődtek a megbízás összegéről, Niedermüller hozzáférhetővé tette a dokumentumokat a kerület honlapján. Ebből kiderült, havi 500 ezer forint + áfa átalánydíjat fizetnek neki szolgáltatásaiért. Az viszont nem derült ki, hogy pontosan mit is kellett csinálnia ennyi pénzért Czeglédyéknek.
  Forrás: Origo
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató