Vadhajtások

Philippe de Villiers: Sorosnak nagyobb a hatalma, mint a francia elnöknek

Philippe de Villiers-t, a Puy du Fou (Franciaország történelmét bemutató, híres tematikus park) alapítóját egy évvel ezelőtt összeesküvéssel vádolták, mert meg merte említeni a milliárdos, Soros György zűrös kapcsolatait az Európai Unióval. A most 71 éves, jobbközép politikus sokáig volt parlamenti és uniós képviselő is, sőt elnökjelölt. Jacques Chirac mellett kulturális államtitkár volt, egyébként történész, és rendkívül sok, sikeres könyv szerzője. Járt Magyarországon, Orbán Viktor miniszterelnök is fogadta.

Philippe de Villiers, a Les Valeurs Actuelles e heti számában arról a kutatásról beszél, amely felfedi, mekkora befolyást gyakorol Soros György hálózata (Open Society Foundations – Nyílt Társadalom Alapítványok) az Emberi Jogok Európai Bíróságára, amiről az Origo is beszámolt.

De Villiers már az Európai Unió alapító atyáiról szóló legutóbbi könyvében is méltatja Gregor Puppinck bátorságát, akinek kutatására támaszkodva kijelenti, hogy ma

 

„az OSF nagyobb hatalommal bír, mint maga Franciaország„.

„A Les Valeurs Actuelles (VA) legutóbbi tanulmánya több, mint figyelemre méltó. Hihetetlen bátorságról tanúskodik Grégor Puppinck kutatási jelentése, írta. (Puppinck kutatásáról mi is írtunk a napokban.)

 

Tavaly márciusban, utolsó könyve, a Meghúztam egy hazugságszálat, és utána jött az egész címet viselőnek (ebben a könyvben egyébként szerepel egy interjú Orbán Viktorral is) megjelenése előtt néhány nappal, Párizsban a Rotonde étterem emeleti asztalánál ülve Philippe de Villiers kifejtette az Európai Unió alapító atyáiról írott könyvének érvrendszerét. A történet főszereplője Jean Monnet, akinek napjainkban Soros György a kortárs alteregója.

 

A következő kérdést tették fel akkor a szerzőnek, utalva arra, hogy De Villiers ezt írta: amikor Soros György Emmanuel Macrontól akar valamit, még azelőtt megkapja a választ, mielőtt feltenné a kérdést.

Ön szerint Emmanuel Macron alárendeltje a milliárdosnak?

 

A válasz ez volt:

 

Van erre egy konkrét példa. Soros a francia nagykövet skalpját kérte. Azonnal megkapta.

Kicsivel később, kifejtve, miért is veszélyes az amerikai milliárdos, a volt európai képviselő így folytatta: „(Soros) Teljesen beszivárgott az Európai Parlamentbe.”

 

„Soros brüsszeli beceneve: „marionett mester„.

Nem egészen egy évvel később a VA egy kutatást tett közzé, amely alátámasztotta azokat a felvetéseket, melyeket akkoriban „összeesküvésnek” címkéztek – anélkül, hogy bármilyen érvet megpróbáltak volna felhozni ellenük.

 

Villiers-t nem lepték meg a VA értesülései, melyek azt igazolták, hogy Soros György – civil szervezeteinek hálózatán, a Nyílt Társadalom Alapítványokon keresztül – hogyan szivárgott be az EJEB-be (az Emberi Jogok Európai Bíróságába): Ez az ember, Soros György, aki manipulálja az Emberi Jogok Európai Bíróságát, nem áll meg itt. Ő maga mondta mosolygó arccal:

 

Egy állam nélküli államfő vagyok.

Ő a világ legfőbb lobbistája. Jelentős hatalommal rendelkező lobbista: Az európai testületekbe való bejutás egyszerűsége annak köszönhető, hogy Európát a globalizált magánérdekek irányítják„ – magyarázza Philippe de Villiers. Ezért az Open Society Foundations nagyobb hatalommal rendelkezik, mint egy olyan ország, mint Franciaország.

 

Soros György sokkal nagyobb hatalommal bír, mint Emmanuel Macron

– olvasható Les Valeurs Actuelles-ben.

Forrás: 888.hu