Vadhajtások

Az 51 éves migráns megerőszakolt egy 11 éves kislányt az uszodában – 2 év 5 hónap börtönbüntetésre ítélték

A Timesofsweden információi szerint egy 51 éves férfi a medencében felajánlotta, hogy segít úszni a 11 éves lánynak, majd megerőszakolta.

A férfit a svéd bíróságon elítélték a lány megerõszakolása miatt. A Samnytt beszámolt arról, hogy a férfi egy svédországi afgán szervezet elnöke volt, amelyet állítólag állami pénzből finanszíroznak.

Ez a szervezet különféle kulturális tevékenységekkel foglalkozik és menedékjoggal segíti az iratokkal nem rendelkező migránsokat. Továbbá szerepelnek egy másik, az „Agenda egyenlőség” elnevezésű, állami finanszírozású weboldalon is. Ez egy olyan projekt, amely „összehozza az összes tevékenységet és szervezetet, amely a diszkriminációtól és az elnyomástól mentes társadalom érdekében dolgozik”.

A támadás egy úszómedencében történt Göteborg közelében. 2016 májusában a lány úszni ment a barátaival, amikor a férfi felajánlotta, hogy segít neki úszni.

Azt tanácsolta a kislánynak, hogy tartsa meg magát úszómedence szélén és gyakorolja a lábtempót, majd hirtelen rátámadt.

A rendőrségi jegyzőkönyv szerint a lány elmondta, hogy a támadás során kérdezgette tőle a férfi: „tudsz úszni?  Amikor a lány barátai közeledtek a férfi felhagyott az erőszakkal.

Ráadásul a rendőrségi vizsgálat során kiderült, hogy a férfi olyan migránsokat rejtegetett, akiknek elutasították a menedékjog iránti kérelmüket. Az is kiderült, hogy az afgán bűnözőnek perzsa fordítóra volt szüksége. 2003-ban érkezett Svédországba Afganisztánból, amikor menedékjog iránti kérelmet nyújtott be. Jelentkezését 2008-ban elutasították, de ideiglenesen maradhatott az országban. 2013 augusztusában állandó lakhelyet kapott Svédországban.

A férfit kiskorú ellen elkövetett nemi erőszakkal, valamint több szexuális zaklatással kapcsolatban is elítélték.

2 év és 5 hónap börtönbüntetésre ítélték.

Az alperes és az ügyész is fellebbezést nyújtott be. Az ügyész szigorúbb büntetést és deportálást akart. A fellebbviteli bíróság azonban úgy döntött, hogy mentesíti az alperest a szexuális zaklatás két esetétől.

Az elsőfokú ítélet értelmében: 2 év 5 hónapos börtönbüntetést kapott, illetve nem fogják kitoloncolni Svédországból.

 

Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu

T.me/bedezsolt  |  Vk.com/bedezsolti