Vadhajtások

Neidermüller nem áll le: Kiszorítanám a taxisokat is, mert ők is viszik a drogokat egyik helyről a másikra

Autómentessé tenné Erzsébetváros belső részét a kerület DK-s polgármestere – erről beszél egy interjúban. Szerinte a dudáló autók stresszt okoznak, jobban élnének a lakók, ha több lenne a biciklis. Niedermüller Péter kiszorítaná a taxisokat is a bulinegyedből, mert – ők, vagyis a taxisok is „viszik a drogokat egyik helyről a másikra” – hangzott el az M1 Híradójában.

Egy hónapja fogalmazta meg ezeket a gondolatokat Niedermüller Péter az ATV stúdiójában. A kormánypártok, civil szervezetek és egyházi vezetők is sorra tiltakoztak az erzsébetvárosi DK-s polgármester kijelentései ellen.

Mások Gyurcsány Ferenc egyik leghűségesebb párttársát még a közéletből is száműzték volna. Több ezren vonultak miatta utcára. Balliberális szövetségesei azonban rendre védelmükbe vették. Volt olyan is, aki beérte volna csupán egy bocsánatkéréssel.

A balliberális hangvételű 444.hu internetes portál hétfőn megjelent cikke elején jelezte: a DK alelnöke nem szívja vissza a rémisztő képződményes kijelentését, és szerinte a kerületben a botrány után is újra megválasztanák polgármesternek. Majd a cikk írója rövid előzetesében meglebegtette, hogy milyen megszorításokra készül Erzsébetvárosban Niedermüller Péter.

Például szigorúbb szabályozást vezetne be az Airbnb-lakásokra. A bulinegyedben a fiatalokat nem engedné dohányozni az utcán, az autósokat pedig akár már májustól kitiltaná a kerület szívéből.

A taxisokat is, mert szerinte

ők is viszik a drogokat egyik helyről a másikra

– legalábbis az újságírónak ezt mondta Niedermüller Péter.

A sokat látott és hallott taxisokat nem lehetett zavarba hozni ezzel a kényelmetlen kérdéssel. De amikor idéztük Niedermüller Péter szó szerinti gondolatait, már más volt a reakció.

Forrás: Hirado.hu