2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Embercsempészeket fogtak a budapesti repülőtéren

Egy Thesszalonikiből érkezett járatról szállt le az a férfi és az a nő, akiket az embercsempészésen kívül közokirat-hamisítással is gyanúsítanak.A police.hu beszámolója szerint a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren igazoltattak egy férfit és egy nőt, valamint a velük lévő kisfiút és kislányt a járőrök 2020. február 25-én délután, miután leszálltak a Thesszalonikiből érkezett járatról.Az ellenőrzés során kiderült, hogy csak a férfi és a fiú okmányai vannak rendben, a nő és a kislány útlevele más nevére szól.

A személycserés okmányokat így a rendőrök lefoglalták, majd a férfit és a nőt előállították a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság épületébe.

A nyomozók megállapították, hogy a 32 éves férfi volt az, aki a 29 éves nőnek a más nevére kiállított útleveleket átadta. A rendőrök a férfit kétrendbeli embercsempészés, valamint kétrendbeli közokirat-hamisítás elkövetésével gyanúsították meg, míg a nőt embercsempészéssel és kétrendbeli közokirat-hamisítással.
A férfit kihallgatását követően a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették, a nőt a kislánnyal együtt Tompára szállították, míg a fiút Fótra, a gyermekotthonba.
Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató