2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

A törökök ütik-verik a migránsokat, közben Erdogan azzal vádolja a görögöket, hogy kegyetlenek

Háromszereplős a háború a török-görög határon és mindenki, mindenki ellen van. A török hatóságok, a migránsok és a görög hatóságok.A törökök hajtják a migránsokat, hogy ostromolják a határvédő kerítést, a görögök viszont azonnal meggátolnak minden kísérletet. Közben a törökök visszalövik a könnygázgránátokat a görög oldalra, berepülnek görög területre a török F-16-os vadászgépek az Égei-tengeren, valamint drótvágót osztanak a migránsok között, akiket viszont nem engednek vissza Isztambul felé, így harapófogóba kerültek és a török rendőrökkel is összecsaptak már.
A kaotikus helyzetről és annak hátteréről Nógrádi György beszélt az m1-en. https://youtu.be/E19fhX9FN50 Péntek este óta folyamatosak az összecsapások, a migránsok csoportjai ostromolják a görög részt, mire a könnygáz és vízágyú a válasz.  Közben szombat reggel óta folynak a harcok a görög-török határon.    Erdogan és a török állam szervezi az inváziót, legalábbis erről tanúskodnak azok a videók, amelyek ellepték a közösségi oldalakat. Néhány nappal ezelőtt jelent meg az alábbi videó, amelyen az látható, hogy az Erdoganhoz hű Szürke Farkasok extremista szervezet, akik elkezdték kipucolni a nagy városokat a migránsoktól.  A Szürke Farkasok ideológiája a török faj és a török nemzet felsőbbrendűségén, valamint egy a Balkántól Közép-Ázsiáig terjedő, pántörök állam létrehozásának álmán alapul. Majd a török rendőrök is elkezdték fenyegetni a migránsokat. Fegyverrel kényszerítik őket, hogy szálljanak fel a buszokra és menjenek a görög határ felé.   Több török városban is hajtóvadászat indult a migránsok ellen, brutálisan verik szét a bevándorlókat a törökök.  Samsunban is erőszakosak a törökök:  Továbbá kijött egy statisztika, bemutatják, hogy milyen nemzetiségűek azok a migránsok, akiket előállított a görög rendőrség:   
Ahhoz képest, hogy a szíriai események miatt kezdte el átengedni a migránsokat Törökország, nem sok szír érkezett Európa irányába...  Forrás: M1 nyomán Vadhajtasok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató