Vadhajtások

A románok olyan büdösek, hogy még a koronavírus is elkerüli őket

A szerző szerint a helyzet, hogy a románok büdösek, nem szappanoznak, továbbá tojnak az egészségre meg a józan észre. Vitriolos írás Petre Barbu tollából.

Jelen szöveg az Adevărul oldalon megjelent cikk fordítása. 

Figyelemmel kell kísérni, hogy a kormány által a koronavírussal szembeni önvédelmi lépésekkel kapcsolatosan lefolytatott lakossági tájékoztatási kampány során (ama javaslatokat tartalmazó útmutatóról van szó), megnőtt-e Romániában a szappanfogyasztás.

A szappanfogyasztás fontos mutató, mert a nép civilizációs fokát jelzi.

Az Eurostat adatai szerint 2018-ban Romániában 621 000 euró értékben zajlott szappangyártás, miközben Lengyelországban ennek értéke elérte a 10,7 millió eurót, Németországban pedig a 170 millió eurót. Ennek megfelelően a románok importszappant használnak, elég sokfajta van a butikokban és a bevásárló-csarnokokban, nincs értelme márkákat sorolni…

A románok nem túl serények a mosakodás terén, a szappanfogyasztás nagyjából 2 lejnyi havonta, egy főre, ami az EU-s átlag alatt van, ezt más statisztikákból tudom. (A fogyasztás, nem a termelés, a fogyasztás!) A románok máshol bajnokok: a „kézmosásban” (felelősség elől való menekülésben), a „puttonymosásban” és az „egyik kéz mossa a másikat”-ban (érdekek), de ne térjek el a tárgytól…

Egyértelmű, hogy a románok eléggé… büdösek.

Elég felszállni a bukaresti 27-es villamosra vagy 102-es buszra, olyan bűz van, hogy még a koronavírus is megrémülne tőle, ha megpróbálná megfertőzni az utasokat. A nyilvános vécéket vagy vasúti klozetokat ne is említsük. A húgybűz a CFR az állami vasúttársaság (CFR) szaglószervi védjegye. Persze, azt szoktuk mondani, hogy nincs pénzünk, szegények vagyunk, jaj szegény fejünknek… Vagyis, szegények és büdösek vagyunk ahelyett, hogy szegények és tiszták lennénk. Akkor mivel magyarázható, hogy a Cotroceni lakónegyedi járdák, ahol gazdag emberek laknak, tele vannak kutyaszarral? Mindenféle szar van: szárazabb, frissebb, méretesebb és jelentéktelenebb. Gondosan kell járni ennek az elit negyednek az utcáin, ha nem akarunk szarba lépni. Felmerül bennünk a kérdés, nincs-e valamiféle nem hivatalos bajnokság a hitvány ebeiket Cotroceni-ben sétáltató felvágósak között. Az a bajnok, aki a legszebbet és legnagyobbat szaratja, eszem a szívét! Ha Cotroceni tele van szarral, mit várjunk el a többi lakónegyedtől.

Visszatérve a kormány által kiadott koronavírus elleni harci útmutatóhoz: az útmutatót ki kell egészíteni azzal, hogy

a románok többé ne köpködjék meg a pénzt.

Amikor készpénzzel fizet a piacon, a közüzemeknél, a gyógyszertárban, a román fizető ne köpjön többé, a fenébe!, az ujjai közé, hogy utána azokkal számolja meg a bankjegyeket: egy, kettő, három… Egy törvénnyel szabálysértések közé kell sorolni a pénz megköpködését. Isărescu kormányzó egyetértene ezzel, az biztos! (A Román Nemzeti Bank vezetőjéről van szó – a szerk.)

Miután majd kiderül, hogy a kampány mennyivel növelte meg a szappanfogyasztást, a kormánynak (amelyik éppen lesz, PNL-s, PSD-s, technokrata) meg kellene fontolnia, hogy szappanutalványokat adjon a közalkalmazottaknak. Vagyis úgy 10-12 szappant havonta, ingyen, legyen egy szappan a kezekre, a lábakra, a köldökre, a seggre, nem megyek bele a részletekbe, de legyenek utalványok! Ezen kívül a kormány adjon minden frissen egybekelt házaspárnak, nem számít, hogy húsz vagy hetven évesekből áll az ifjú pár, egy-egy automata mosógépet (olcsót és jót). Nászajándékként. Ezekkel a lépésekkel az állam, mely képtelen fizikailag megmosni a románokat, bár sokaknak az agya eléggé átmosott, hozzájárulna (közvetve) a polgárok higiéniájához.

Jó egészséget!

Forrás: Foter.ro