2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

A görög hazafiak arra törekednek, hogy megvédjék Európát a migránsok inváziója ellen

Az évek során a falusiak, akik Törökország határa mellett élnek már megszokták, hogy kisebb csoportok illegálisan lépjenek be országukba. A görög lakosok gyakran megtapasztalták az újonnan érkezett kontinenshódítók szokásait, és a legközelebbi rendõrséghez vagy a vasútállomáshoz irányították őket.

De ennek már vége!

Amikor Törökország bejelentette, hogy migránsok ezreit irányítja Görögországba, a görög kormány lezárta a határt, és rendőri, illetve katonai egységekkel erősítette meg.

A határ menti térségben élő görögök összedugták a fejüket és felsorakoztak a határellenőrzés mögött, összegyűjtve a lehetőségeiket, és bármilyen lehetséges hozzájárulást kínálva ahhoz, amit nemzeti erőfeszítésnek tekintenek a török ​​által előidézett behatolás megakadályozására.

Számos esetben a hatóságok felkérték a helyi terepet ismerő falusiakat, hogy segítsenek megtalálni azokat a bevándorlókat, akiknek sikerült átjutni a határkerítésbe vágott lyukakon, vagy átjutni az Evrosz folyón, amely a 212 kilométer hosszú szakaszon terül el.

„Itt születtünk, itt élünk, itt dolgozunk, és jobban ismerjük a kereszteződéseket”

- mondta Panayiotis Ageladarakis, helyi lakos, a közösség vezetője, amely kb. 300 méterre fekszik a folyóparttól.

Más falvak is válaszoltak az önkéntes nyomkövető felhívásra. A fegyvertelen férfiak kis csoportjai sötétedés után figyelik az ismert átkelési pontokat.

„A kereszteződésen ülünk, és mindig jönnek”

- mondta Ageladarakis, amikor éjjel egy nehéz terepjáróval járőrözött.

„Legtöbbször ott tartjuk őket, hívjuk a rendőrséget, kijönnek, és letartóztatják őket. Ez a rendõrség feladata. Nem érdekel bennünket, hogy hová veszik őket. Csak megpróbálunk segíteni a hadseregnek és a rendőrségnek."

A határ menti egységeknek az Evrosz vállalkozásai és üzlettulajdonosai is segítséget nyújtanak. Nikos Georgiadis, a helyi étteremtulajdonosok szövetségének vezetője szerint kollégái ételt és vizet szállítottak a határ négy pontján elhelyezkedő egységeknek.

"Maszkokat és kesztyűket is kértek tőlünk, és megpróbálunk hozni nekik"

Ageladarakis szerint az összes bevándorló, akivel az utóbbi napokban találkozott, együttműködő volt.

„Ezek az emberek megrémültek. Senki sem okozott bajt ”

- mondta.

De a falu közösségvezetője elmondta, hogy véleménye szerint az emberek, akikkel találkozott, nem úgy néznek ki, mintha háborúk elől menekülnének a saját országukban.

"Senki sem jön háborúból"

- mondta.

„Egyikük sem menekült. Mind illegális bevándorlók, és ezért próbálnak Európába kerülni.

A görög hatóságok szerint az elmúlt héten, péntek óta illegális belépés miatt letartóztatott 252 ember közül 64% -a afgán, 19% -a pakisztáni, 5% -a török ​​és 4% -a szíriai, míg a többiek Irakból, Iránból, Marokkóból származtak, illetve etióp, bangladesi és egyiptomi is volt.

A szigeteken is hasonló a helyzet. Amíg a görögök szenvednek és unják, hogy tönkretették az életüket, addig ezek a jöttmentek így múlatják az idejüket...  És ezeket az embereket használják fel a törökök, hogy zsarolhassák Európát: Cikkünk ITT! Bede Zsolt – Vadhajtasok.huT.me/bedezsolt  |  Vk.com/bedezsolti  |  Twitter.com/BedeZsolt2
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató