2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Rendkívüli: Orbán Viktor bejelentette, hogy lezárjuk a határokat a személyiforgalom elől

Az Országgyűlés hétfői napirend előtti felszólalásaiban is a koronavírus van a középpontban. Orbán Viktor miniszterelnök is értékeli a helyzetet.[embed]https://youtu.be/SoSX8LB2_JY[/embed]

Újabb döntések születtek. Magyarország határait lezárjuk a személyforgalom elől.

Csak magyar állampolgárok léphetnek be. Minden rendezvényt betilt a kormány  - mondta Orbán Viktor.

A szórakozóhelyeket és mozikat bezárják. Az éttermek, kávézók csak 15 óráig lesznek nyitva.

A kormány nem tilthatja meg, hogy a 70 évesek elhagyják a lakásukat, de arra kért mindenkit, hogy ne hagyja el a lakását.

A csoportos megbetegedések időszakába lépünk

Orbán Viktor kijelentette, hogy a következő időszakban átlépünk a csoportos megbetegedés időszakába. Egyetlen esélyünk van: a vírus terjedésének mérséklése. A kontaktusok számát csökkenteni kell, ezért több intézkedést is hozott a kormány. Ilyen lépések voltak a beutazási tilalmak, és a veszélyelyzet kihirdetése - mondta a kormányfő. Megtiltották a rendezvények megtartását, az egyetemeken és a közoktatásban intézménylátogatási tilalom van. Megkezdődött a konténerkórház építése.

"Az összefogás és a fegyelmezettség a legfontosabb erőtartalék"

A kormányfő szólt arról, hogy nagyban megváltozik az élet a következő hónapokban. Megköszönte az egészségügyi és rendvédelmi dolgozók munkáját. Az emberek meglehetősen jól fogadták az intézkedéseket. Az összefogás és a fegyelmezettség a legfontosabb erőtartalék - mondta Orbán Viktor.

Orbán Viktor: A nemzeti összefogás útját járjuk

Az osztrák intézkedéseket próbáljuk átültetni a magyar gyakorlatba. Sokszor kerültünk nehéz helyzetbe, de csak az összefogás segít - mondta a kormányfő. A nemzeti összefogás útját járjuk - mondta Orbán Viktor.

Nincsen globális megoldás a járvány ellen, minden ország maga dolgozza a saját megoldásait

Orbán Viktor szólt arról is, hogy egyelőre nincs vakcina a járvánnyal szemben. Nagyon sokan dolgoznak a kutatásokon, hogy legyen ellenszer. A magyar virológusok is figyelemmel kísérik a fejlesztéseket. Iránból, Izraelből és Olaszországból érkezett a járvány. Nincsen globális megoldás a járvány ellen, minden ország maga dolgozza ki a saját megoldásait - tette hozzá. Korábban is több válságkezelési akciótervet dolgoztunk ki - mondta a kormányfő.  Minden szomszédunkkal és uniós országgal kapcsolatban vagyunk, de a döntéseket csak mi tudjuk meghozni - tette hozzá.

Orbán Viktor: Ismeretlen ellenséggel állunk szemben

Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalását azzal kezdte, hogy múlt hét végén a kormány veszélyhelyzet kihirdetéséről döntött. Rendkívüli helyzet van, ismeretlen ellenséggel állunk szemben - tette hozzá. Az egész emberiség számára kihívás, hogy ismeretlen vírussal állunk szemben.Forrás: Origo
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató