2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Döbbenet: A svédek a járványra is ráhúzzák a migrációs politikájukat, nem zárják le a határokat

Úgy tűnik, Svédország nem kívánja követni a legtöbb európai ország példáját a koronavírus-járvány elleni küzdelemben.  Bár a svéd külügyminisztérium arra buzdít, hogy mindenki kerülje az utazást, Stefan Löfven miniszterelnök szerint nincs terítéken a határok lezárása. Továbbá az iskolákat sem akarják bezárni.   A SVT közszolgálati televíziós csatorna beszámolója szerint Löften azt nyilatkozta, hogy az elkövetkező hetek és hónapok kulcsfontosságúak lesznek a járvány megállításában.  

„A döntő tényező az, hogy az események üteme lelassul. Egy gyors folyamat, ami a súlyos betegek számának jelentős növekedésével járna túlterhelné az egészségügyi rendszert”

– fogalmazott Löften.A svéd kormányfő szerint három dologra kell odafigyelni:  aki beteg, maradjon otthon,kerüljék a személyes kontaktust az idősekkel és betegekkel,gyakran mossanak kezet.  Anders Tegnell járványügyi orvos szerint a koronavírus svédországi elterjedése még mindig korai fázisában van, és megfékezhető, ha a társadalom betartja az általános útmutatásokat, ha beteg otthon marad, és ha lehetséges, otthonról dolgozik. Tegnell elutasította azokat a drasztikus intézkedéseket, amelyeket más európai országok hoztak, mint a határzár vagy az iskolák bezárása.   A svéd Közegészségügyi Hatóság egyébként azzal magyarázza az iskolák nyitva tartását, hogy ha a gyerekek nem látogathatják az intézményeket, akkor a szülők nem tudják, hogy mit csinálnak, így fennáll annak a veszélye, hogy idős hozzátartozóikat fertőzik meg.   Tegnell úgy látja, hogy Olaszországban azért haltak meg olyan sokan (2158), mert a hatóságok nem tudták az idősek biztonságát garantálni.   Az adatok szerint jelenleg Svédországban 1121 fertőzött van, és eddig 7 halálos áldozatot követelt a járvány.Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató