2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Fantasztikus magyar siker: elsőként sikerült izolálni az új koronavírust Magyarországon!

 Elnézést kérünk, pontosítottuk a címet. Nem a világon elsőként, hanem Magyarországon! Ettől a siker a mienk, magyaroké! Elnézést olvasóinktól, a címet természetesen már javítottuk.    Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján elmondta, akár több százas nagyságrendű is lehet a fertőzöttek száma a következő napokban, hetekben,- foglalta össze a Magyar Hírlap. Müller Cecília elmondta, hogy eddig 50 megbetegedés volt itthon. Ez megfelel annak a mértéknek, amire számítottak. Hozzátette, akár több százas nagyságrendű is lehet a fertőzöttek száma a következő időszakban és a súlyos megbetegedésekre is felkészülnek. Az országos tisztifőorvos kiemelte, az idős emberek nagyon veszélyeztetettek, a 70 év felettiek mindenképpen maradjanak otthon.A sajtótájékoztatón egy fantasztikus magyar eredményről is beszámolt Müller Cecília.
Kiss Zoltán virológus vezetésével elsőként sikerült izolálni az új koronavírust Magyarországon a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) Nemzeti Biztonsági Laboratóriumában. Ezzel lehetőség nyílik a hazai vakcinák kifejlesztésére és új vírusellenes terápiák kipróbálására
- mondta a tisztifőorvos, hozzátette, hamarosan elérhető lesz a vírus élő és nem élő formája a nemzetközi kutatók számára. Müller Cecília kérdésre elmondta, tovább bővítik a vizsgáló laboratóriumok körét, és a WHO iránymutatása alapján dolgoznak a teszteket illetően.
Elárulta azt is, hogy jelenleg nincs tudomásuk kiskorú fertőzöttről, de a vírust ők is ugyanúgy elkaphatják, mint az idősek.
Az országos tisztifőorvos elmondta, ketten vannak súlyos állapotban jelenleg. Elárulta, hogy bőségesen áll rendelkezésre lélegeztetőgép - jelenleg 2000 van -, és újabbakat is be fognak majd szerezni.   Forrás: Magyar Hírlap  
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató