2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Ma este történelmi beszédet mond Merkel: 10 millió fertőzött is lehet hamarosan Németországban

Exponenciális növekedésre figyelmeztet a németországi koronavírusos fertőzöttek számában a Robert Koch-Institut vezetője, Lothar Wieler,- írja a portfolio.hu.A koronavírusos fertőzöttek száma meredeken emelkedik Németországban, tegnap éjfélkor 8189 fertőzöttet regisztráltak az országban, azóta 10 ezer fölé emelkedett a számuk. A helyzettel kapcsolatban drámai beszédet mondott a Robert Koch-Institut (RKI) vezetője, Lothar Wieler elmondta,

A növekedés exponenciális, a járvány küszöbén állunk, ami több hétig, hónapig tart majd. Egy-két héttel járunk Olaszország előtt. Ha nem sikerül az emberek közötti kontaktust drasztikusan lecsökkenteni, akkor két-három hónapon belül 10 millió fertőzött lesz az országban.

Az eddig bejelentett korlátozások hatását csak nagyjából két hét múlva lehet megítélni, a mostani állapot nem tartható fenn tartósan, mondta Wieler.
Történelmi tévébeszédre készül ma este Angela Merkel
Szerda este tévébeszédben osztja meg a koronavírussal kapcsolatos friss információkat Angela Merkel német kancellár a németekkel. Az előzetes hírek szerint nem jelent majd be további korlátozásokat, viszont eddig sosem volt példa hasonló beszédre. A német ARD tévétársaság bejelentése szerint Merkel egy előzetesen felvett beszédet kíván intézni a német néphez, melyben a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos friss helyzetjelentést ad majd. A Reuters úgy tudja, hogy a kancellár nem jelent be további korlátozásokat az országban.

A MAI BESZÉD TÖRTÉNELMI JELENTŐSÉGŰ LESZ, HISZEN MERKEL 14 ÉVES KANCELLÁRSÁGA ALATT SOSEM FORDULT ELŐ, HOGY A SZOKÁSOS ÚJÉVI ÜDVÖZLÉSEN KÍVÜL A TELEVÍZIÓBAN INTÉZETT VOLNA BESZÉDET NÉMETORSZÁGHOZ.

Németországban eddig 16 tartományban zárták be az iskolákat és az üzleteket a húsvéti szünetig.    (Portfolio.hu)  
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató