2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Mint a sarokba szorított patkányok: a 24.hu szerint egyszerű lájkvadászat Orbán bejelentése

Orbán Viktor rendkívüli bejelentést tett a mai napon a Facebookon, élő adásban, azonban az oldalára csatlakozó 300 ezer néző miatt összeomlott az adás. A függetlenobjektív baloldali médiumok természetesen egyből ráugrottak az esetre, jókat nevetett az Index, a 444.hu, hiszen ez az igazán fontos, nem az, hogy az év végéig felfüggesztik a magánszemélyek és vállalkozások mai napig felvett hiteleinek tőke és kamatfizetési kötelezettségét. Ahogy az sem számít ebben a nehéz helyzetben, hogy a koronavírus-járvány miatt elrendelt szigorú intézkedések miatt leginkább érintett kereskedelmi, gazdasági szektorok munkaadói és munkavállalói külön kedvezményekben részesülnek. A 24.hu főszerkesztője különösen gusztustalan módon szállt bele Orbán Viktorba, aki szerinte csupán lájkvadászatot tart,- szúrta ki a Pestisrácok.hu.Valóban sokan várták, hogy 15 órakor beszéljen a miniszterelnök, kíváncsiak voltak a bejelentésre, így a hang nélküli adás miatt csupán egy órával később tudhatták meg az emberek a gazdaságvédelmi intézkedéseket. Nyilván bosszantó volt, hogy összeomlott az adás, de ez az egy óra lauf hihetetlen heves reakciókat szült a baloldali sajtóban. Elvégre ezért függetlenek, azt a bizonyos lólábat viszont kilógatják, amikor lehet. Az tehát teljesen mindegy volt, hogy mit mond majd Orbán Viktor, a járvány közepette az volt a fontos, hogy technikai blamázs történt, ami persze mindenkit zavart. Valóban, egymást kérdezhették az emberek, hogy vajon most kijárási tilalom lesz, vagy valami más szigorítás esetleg, így hát mi is vártuk, hogy végre lemenjen az adás. Ahogy láttuk, egészen más sült ki belőle, amit egy órával később megtudtunk, de addig ez az egy óra a cinkos balliberális összekacsintás és gyalázkodás kiélvezésével telt:
A magyar emberek azért nem tudták meg azonnal, milyen rendkívüli intézkedésekről döntött a magyar kormány, mert Orbán Viktor stábja lájkokat gyűjtött. Ezzel a baráti felütéssel nyitott Pető Péter, a 24.hu főszerkesztője. Az persze eszébe sem jutott, hogy amint lehetett is tudni és később a miniszterelnök be is jelentette, a fontos ügyekről döntő kormányülés szünetében tartotta meg sietve a Facebook-élő adást, ezért nem rohangált tévéstábokhoz. Ezt a hibát soha sem moshatja le már magáról a Zorbán Viktor, hiszen először hang nem volt, aztán sokaknál kép sem és egy egész órát kellett várni a bejelentés részleteire, addig pedig nehéz lehetett kibírni az óvóhelyeken a folyamatos bombázások közepette. Ja, hogy háború azért nincs? Van viszont további sok okos és nemes gondolat a 24.hu-s főszerk. tollából, aki szerint tehát tényleg lájkvadászatról és galád orbáni ügyeskedésről volt szó:
Ennek a döntésnek az egyetlen logikus magyarázata, hogy rendkívül fontos a kommunikációs stáb számára, hogy növeljék az oldal elérését, lájkokat szerezzenek, nézettségi csúcsokat döntsenek. Még annál is fontosabb, minthogy az otthonukba szorult magyar emberek milliói első kézből, azonnal megtudják, mi történik velük a veszélyhelyzetben, világjárvány idején a legfontosabb napokban, milyen intézkedésekkel fokozza a kormány a járvány elleni védekezést.Érdekes, hogy a baloldali sajtóban Orbán általában úgy szerepel, mint diktátor, akire egyébként senki sem figyel sem itthon, sem Európában, és úgyis csak a saját gazdagodása érdekli. Most akkor miért nem tudták kivárni azt az egy órát, amíg ennek a semmirekellő figurának a gondolatait meghallgathatják? Az otthonukba szorult magyar emberek milliói is szívrohamot kaphattak. Ráadásul a miniszterelnök képes volt bejelenteni, hogy gazdaságvédelmi intézkedéseket hoz, magánszemélyek és vállalkozások hiteleinek tőke és kamatfizetési kötelezettségét függeszti fel. Ez viszont nem számít. Sokkal jobb visszatérni a cikkhez, hiszen nemzetét féltő pátosszal fejeződik be a derék dolgozat, Pető nemzettestvér ugyanis érzi, addig kell ütni a vasat, amíg meleg:Pedig arra nem sok tétet tettünk volna korábban, hogy Orbán Viktornak egyszer éppen a Facebook-elérés lesz a fontosabb, mint a magyar emberek tájékoztatása. Azért örülünk, hogy a Felcsút ezúttal nem indult ebben a bajnokságban, így csak a Facebook előzte meg a nemzeti érdeket.A demagógia egyik legszebb iskolapéldája a felütés eleje, a vége viszont sajnos értelmezhetetlen gondolatcsapda, amiből józan eszű ember nem kerül ki épen.    Forrás: Pestisrácok.hu - 24.hu nyomán
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató