2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Rendkívüli: Orbán bejelentette, hogy felfüggesztik év végéig a hiteltartozásokat

Orbán Viktor Facebook oldalán jelentette be, hogy felfüggesztik a hiteltartozásokat év végéig.   A videót annyian nézték, hogy az lefagyott, hang sem volt. Hamarosan az M1 leadja a bejelentést.Orbán Viktor az embereket és a vállalkozásokat érintő könnyítéseket jelentett beA miniszterelnök többször is megszakította a szerda délutáni kormányülést, mert videókonferenciát tartott más országok vezetőivel a koronavírus-járvány kapcsán: a román és a bolgár miniszterelnökkel, valamint Ausztria kancellárjával is értekezett a kormányfő. A járványügyi és egészségügyi döntések után gazdasági döntések is születtek – mondta a kormányfő. A világjárvány nem csak az emberek egészségét – bár az a legfontosabb – , hanem a munkahelyeket is veszélyezteti. Az első és legfontosabb döntések a következők:
  • A magánszemélyek és vállalkozások a mai napig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét az év végéig felfüggesztjük.
  • A rövid lejáratú vállalkozási hitelek június 30-ig meghosszabbításra kerülnek.
  • A holnaptól felvett új fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját, a THM-et, a jegybanki alapkamat plusz 5%-ban maximalizáljuk.
  • A gazdaságunk néhány szektora már most súlyos gondokkal küzd, velük folyamatosan egyeztettünk, az első javaslataik meg is érkeztek. Ilyen súlyos gondokkal küzdő szektor a turizmus, a vendéglátás, a szórakoztatóipar, a sport és a kulturális szolgáltatások, a személyszállítás, vagyis a taxisok munkája is. Itt, ebben a körben, ezekben a szektorokban, a munkáltatók járulékfizetési kötelezettségét teljes egészében elengedjük, a munkavállalók járulékát jelentősen csökkentjük, nyugdíjjárulékot nem kell fizetniük, és az egészségbiztosítás díja a törvényi minimumra csökken. Mindez egyelőre június 30-ig. A KATA szerint adózó taxisok átalányadó fizetési kötelezettségét június 30-ig elengedjük. Ezekben az ágazatokban a helységbérleti szerződéseket nem lehet felmondani, és a bérleti díjakat nem lehet megemelni. Június 30-ig a turizmus fejlesztési hozzájárulást is elengedjük, azt sem kell megfizetni.
  • Döntéseket hoztunk a munkavállalási szabályok rugalmasabbá tételéről. A cél az, hogy a munkaadók és a munkavállalók könnyebben meg tudjanak egyezni egymással.
Igyekeztem a lehető legszabatosabban fogalmazni, mivel ezek bonyolult és nehéz kérdések. Az alaprendeletet, amit most elmondtam önöknek, a mai napon közzé fogjuk tenni, a részletszabályokat pedig holnap ismerhetik meg, a kormány pedig folytatja a munkát – zárta bejelentését Orbán Viktor miniszterelnök.      Forrás: Magyar Nemzet 

Orbán nem csak az ellenzékünket küldte padlóra, hanem az egész világot: év végéig nincs hiteltörlesztés | Vadhajtások

Rendesen kifogta a szelet a visítozó ellenzék vitorlájából... Orbán Viktor, miniszterelnök a koronavírus miatt nehéz helyzetbe kerülő emberek és gazdasági szereplőkkel kapcsolatban meghozott első döntésekről tájékoztatott: 📌Minden magánszemély és vállalkozás mai napig megkötött hitelének tőke és kamatfizetési kötelezettsége az év végéig felfüggesztésre kerül. 📌A rövidlejáratú vállalkozási hitelek június 30-ig meghosszabbításra...
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató