Vadhajtások

Rendkívüli: Orbán bejelentette, hogy felfüggesztik év végéig a hiteltartozásokat

Orbán Viktor Facebook oldalán jelentette be, hogy felfüggesztik a hiteltartozásokat év végéig. 

 

A videót annyian nézték, hogy az lefagyott, hang sem volt. Hamarosan az M1 leadja a bejelentést.

Orbán Viktor az embereket és a vállalkozásokat érintő könnyítéseket jelentett be

A miniszterelnök többször is megszakította a szerda délutáni kormányülést, mert videókonferenciát tartott más országok vezetőivel a koronavírus-járvány kapcsán: a román és a bolgár miniszterelnökkel, valamint Ausztria kancellárjával is értekezett a kormányfő.

A járványügyi és egészségügyi döntések után gazdasági döntések is születtek – mondta a kormányfő.

A világjárvány nem csak az emberek egészségét – bár az a legfontosabb – , hanem a munkahelyeket is veszélyezteti.

Az első és legfontosabb döntések a következők:

  • A magánszemélyek és vállalkozások a mai napig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét az év végéig felfüggesztjük.
  • A rövid lejáratú vállalkozási hitelek június 30-ig meghosszabbításra kerülnek.
  • A holnaptól felvett új fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját, a THM-et, a jegybanki alapkamat plusz 5%-ban maximalizáljuk.
  • A gazdaságunk néhány szektora már most súlyos gondokkal küzd, velük folyamatosan egyeztettünk, az első javaslataik meg is érkeztek. Ilyen súlyos gondokkal küzdő szektor a turizmus, a vendéglátás, a szórakoztatóipar, a sport és a kulturális szolgáltatások, a személyszállítás, vagyis a taxisok munkája is. Itt, ebben a körben, ezekben a szektorokban, a munkáltatók járulékfizetési kötelezettségét teljes egészében elengedjük, a munkavállalók járulékát jelentősen csökkentjük, nyugdíjjárulékot nem kell fizetniük, és az egészségbiztosítás díja a törvényi minimumra csökken. Mindez egyelőre június 30-ig. A KATA szerint adózó taxisok átalányadó fizetési kötelezettségét június 30-ig elengedjük. Ezekben az ágazatokban a helységbérleti szerződéseket nem lehet felmondani, és a bérleti díjakat nem lehet megemelni. Június 30-ig a turizmus fejlesztési hozzájárulást is elengedjük, azt sem kell megfizetni.
  • Döntéseket hoztunk a munkavállalási szabályok rugalmasabbá tételéről. A cél az, hogy a munkaadók és a munkavállalók könnyebben meg tudjanak egyezni egymással.

Igyekeztem a lehető legszabatosabban fogalmazni, mivel ezek bonyolult és nehéz kérdések. Az alaprendeletet, amit most elmondtam önöknek, a mai napon közzé fogjuk tenni, a részletszabályokat pedig holnap ismerhetik meg, a kormány pedig folytatja a munkát – zárta bejelentését Orbán Viktor miniszterelnök.

 

 

 

Forrás: Magyar Nemzet

 

Orbán nem csak az ellenzékünket küldte padlóra, hanem az egész világot: év végéig nincs hiteltörlesztés | Vadhajtások

Rendesen kifogta a szelet a visítozó ellenzék vitorlájából… Orbán Viktor, miniszterelnök a koronavírus miatt nehéz helyzetbe kerülő emberek és gazdasági szereplőkkel kapcsolatban meghozott első döntésekről tájékoztatott: 📌Minden magánszemély és vállalkozás mai napig megkötött hitelének tőke és kamatfizetési kötelezettsége az év végéig felfüggesztésre kerül. 📌A rövidlejáratú vállalkozási hitelek június 30-ig meghosszabbításra…