Vadhajtások

Világjárvány idején is az érzékenyítéssel van elfoglalva Karácsony Gergely londoni haverja

A balliberális gondolatrendőrség erőfeszítéseket tesz, hogy a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban még véletlenül se merüljön fel a rasszizmus vádja. 

A jelenség eddig leginkább az Egyesült Államokban volt megfigyelhető, de mára kezd elterjedni a haladó nyugati világban, így már London muszlim polgármestere, Sadiq Khan is igyekszik meglovagolni ezt a témát.

A minap a Londoni Közgyűlés összeült, hogy a járvány elleni védekezésről tárgyaljon, erre Karácsony Gergely főpolgármester legújabb cimborája arról kezdett értekezni, hogy mennyire kirekesztő és felháborító a betegséget kínai koronavírusnak nevezni.

A Covid-19 neve Covid-19. Ez nem egy kínai vírus. Az ilyen szavak használata szégyenletes és az ehhez hasonló nyelvezet a kínai származású emberek ellen uszít és gyűlöletet szít

– fogalmazott Khan.

A londoni vezető arról sem feledkezett meg, hogy azt ecsetelje hosszasan, hogy a brit főváros büszke a sokszínűségére, és úgy értékeli, hogy ez egy erősség nem pedig gyengeség. Éppen ezért Sadiq Khan szerint nem szabad abba a csapdába esni, hogy a víruson keresztül dehumanizáljunk embereket.

A muszlim polgármester ezt követően a rendőrséggel fenyegette meg azokat, akik gyűlölet-bűncselekményt követnek el.

Nagyon fontos, hogy szolidárisan járjunk el abban az esetben, ha azt tapasztaljuk, hogy valakit diszkriminálnak a vírus miatt. A rendőrség pedig továbbra is zéró toleranciát hirdet a gyűlölet-bűncselekmények ellen

– magyarázta.

Természetesen ez az egész érzékenyítés onnan ered, hogy Donald Trump amerikai elnök következetesen kínai koronavírusnak nevezi a vírust. Persze teljes joggal, hiszen Kínában kezdődött ez az egész.

Mindenesetre Trump a minap sajtótájékoztatót tartott, és olyan fotók kerültek elő, amelyek szerint a beszédében az elnök áthúzta a „korona” szót a vírus előtt, majd helyette odaírta, hogy „kínai”.

 

Forrás: 888.hu