Vadhajtások

Pofára estek a görögöket fasisztázó NGO-k – 3 palesztin gyújtotta fel a migráns közösségi központot Leszboszon

Mint ismert, néhány héttel ezelőtt a görög szigeteken elszabadult a pokol. A görög lakosság megunta a migránsok okozta káoszt és hangot adtak a nemtetszésüknek. A szigeteken dolgozó migránssimogató NGO aktivistáknak menekülniük kellett a népharag elől. Sok migránstáborban tevékenykedő orvos, aktivista mondta le az ott tartózkodását az erőszak miatt.

Az NGO-k több közleményt is kiadtak a görög szigeteken uralkodó állapotok miatt. Fasisztázták, nácizták a görög lakosokat, azokat akiknél már teljesen betelt a pohár. Annyira megkeserítette az életüket a migránsok inváziója, hogy így fejezték ki a dühüket. 2015 óta tűrnek, most elérkeztek a forrásponthoz.

Közben egy svájci-izraeli NGO által felépített migráns közösség és kultúrális központ is leégett, nevezetesen a One Happy Family. A nem kormányzati szervezetek ezt is a helyiek nyakába varrták, és hangoztatták, hogy a fasiszta görögök már nem csak az aktivistákat bántják, hanem már az épületek sincsenek biztonságban.

És itt jött megint a rohadt nagy pofon a liberálisoknak:

A kamerafelvételek alapján a rendőrség megállapította, hogy 3 palesztin származású migráns volt az elkövető, egyikük még görög útlevéllel is rendelkezik – írja a Stonisi.gr.

A szomszédos épületekben található kamerák segítették a nyomozást, ez vezetett a letartóztatásához a március 7-i gyújtogatással kapcsolatban. Három elkövetőt vettek őrízetbe, akiket a One Happy Family közösségi központ felgyújtásával vádolnak. A rendőrség három palesztin származású állampolgárt azonosított be elkövetőként. Az egyik, 59 éves, Mytilene-ben lakik, görög útlevéllel rendelkezik, a másik kettő is palesztin származású, akik Athénban élnek, és kifejezetten a gyújtogatás céljából jöttek Mytilene-be.

Volt egy negyedik elkövető, őt még keresik a hatóságok.

A szomszédos épületek biztonsági kamerái azt mutatták, hogy a görög útlevéllel rendelkező idegen és a társai felmásztak a dombra, ahová egy járművel érkeztek. A tűz kitörése után ismét beszálltak az autóba, és elhajtottak.

Különösen érdekes a gyújtogatás okainak kivizsgálása és nyilvánosságra hozatala, különös tekintettel arra, hogy két személy miként érkezett Athénból kizárólag azzal a céllal, hogy károkat okozzon.

 

Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu

T.me/bedezsolt  |  Vk.com/bedezsolti  |  Twitter.com/BedeZsolt2