2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Angela Merkel letérdelt Erdogan előtt: További segítséget ígért Törökország számára

Angela Merkel német kancellár, engedett a török nyomásnak, a migránsok és a görög biztonsági erõk által folyamatban lévõ konfliktus miatt beleegyezett abba, hogy pénzt fog biztosítani a jelenleg Törökországban tartózkodó migránsok számára.Miután egy négyszemélyes konferencián egyeztetett - amelyen a francia elnök Emmanuel Macron, a brit miniszterelnök Boris Johnson, és a török elnök Recep Erdogan vett részt - Merkel bejelentette a támogatási csomagot, ennek értelmében 125 millió euróval támogatja a migránsokat - jelentette a török híroldal, a Daily Sabah. Merkel hozzátette, hogy Németország kész arra, hogy növelje támogatását, ha ez a továbbiakban szükségessé válik.
Az Európai Unió nyomást gyakorolt, hogy új megállapodást kössön Törökországgal a bevándorlók vonatkozásában, mióta Erdoğan bejelentette, hogy országa február végén nem fogja megállítani azokat, akik Görögországon keresztül próbálnak illegálisan belépni az Európai Unióba Törökország területének átlépésével. Azóta több tízezer bevándorló torlódott fel a határon és naponta összecsapnak a görög biztonsági erőkkel. (Úgy, hogy még a török ​​rendőrség is segítette őket)
A Vadhajtások oldalon szinte napi rendszerességgel beszámoltunk.
Erdoğan a migránsokat alku tárgyaként használja annak érdekében, hogy az Európai Uniót arra kényszerítse, hogy támogassa Törökországot a Szíriával fennálló konfliktusban. Emellett megpróbált az EU-tól további kedvezményeket kicsikarni, az EU és a török ​​vámunió vonatkozásában, és arra kényszerítette Európát, hogy fogadja el vízummentes utazási kiváltságait a török ​​állampolgárok számára az EU schengeni övezetében. Új bevándorlási hullám érkezett Törökországba Szíriából, miután az oroszok támogatta szíriai erők támadása során 33 török katona életét vesztett. Ezután jelentette be a török elnök, hogy nincs többé kapacitása arra, hogy megállítsa a migránsokat. Merkel ezért hangsúlyozta, hogy Európának segítséget kell nyújtania a szíriai válság megoldásának érdekében. Becslések szerint Törökország jelenleg mintegy 3,7 bevándorlót vonz be, viszont a többségük Európába akar menni - ez egy félelmetes fegyver, amelyet Törökország felhasználhat Európa demográfiai és kulturális megsemmisítésére anélkül, hogy egyetlen lövést leadna. A vezetők közötti találkozót videokonferencia útján tartották a koronavírus (COVID-19) óvintézkedéseinek eredményeként.  Bede Zsolt – Vadhajtasok.huT.me/bedezsolt  |  Vk.com/bedezsolti  |  Twitter.com/BedeZsolt2
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató