Vadhajtások

Fidesz: Most az Országgyűlésen a sor!

Felhívással fordult a magyar parlamenti képviselőkhöz Gulyás Gergely és Kocsis Máté.

A videóban – amit vasárnap kora délután publikáltak a Miniszterelnökséget vezető miniszter Facebook-oldalán – a miniszter felsorolta, hogy milyen intézkedéseket hoztak eddig – így a határok lezárását, a járulékok elengedését, a munkahelyek védelmét – és azt kérte az Országgyűlés tagjaitól, hogy ezek védelmében is szavazzák meg kedden a hosszabbítást, amit a kormány kért.

 

Kocsis Máté szerint „most tehát az Országgyűlésen a sor”, hogy megvédje azokat az intézkedéseket, amelyeket az elmúlt napokban a kormány hozott. Szerinte ezért a frakcióknak támogatnia kell hétfőn a házszabálytól való eltérést és ha ez megvan, akkor kedden a benyújtott, „koronavírus-törvénynek” nevezett jogszabályt.

A Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában a Fidesz frakcióvezetője úgy fogalmazott: most nem a politikai ellentét a legfontosabb, hanem a minél gyorsabb cselekvés.

Az MSZP szombat este egyébként már jelezte, hogy nem támogatja a törvényjavaslatot, míg az LMP nem akar biankócsekket adni a kormány részére. Csatlakozott a nemmel szavazókhoz a DK és a Jobbik, illetve a Momentum is.

Forrás: Mandiner