Vadhajtások

Kampányolás momentumos módra: a botmixeres Cseh Katalin önkéntes mentősnek jelentkezett

Cseh Katalin momentumos EP-képviselő – a botmixeres – vissza akar térni az egészségügybe. Facebook-oldalán szombaton este közhírré tette, hogy mentős önkéntesnek jelentkezett. Igaz, hogy két költözés között elvesztette a köpenyét, az orvosi ruhái nagy részét elajándékozta és orvosi pecsétjét a hétvégén, a nagytakarítás alatt, egy sarokból kotorta elő. Ráadásul nemrég az állítása szerint még “tiszta” Brüsszelben járt – ezt közölte is a hatóságokkal –, amivel valószínűleg kiprovokált egy soron kívüli tesztet. Íme, a kampányfordulatoktól hemzsegő szöveg:

“Orvosi diplomám van, dolgoztam is orvosként. De őszintén szólva nem gondoltam, hogy még valaha visszatérek az egészségügybe. Két költözés között elvesztettem a köpenyemet, az orvosi ruháim nagy részét elajándékoztam. A pecsétemet hétvégén, a nagytakarítás alatt, egy sarokból kotortam elő. Az elmúlt napokban azonban nagyot változott a helyzet. Magyarországon közegészségügyi válsághelyzet alakult ki, már most több mint száz embernél igazolódott a koronavírus-fertőzés, és ez a szám csak növekedni fog a következő napokban.

Már most négy ember életét követelte a járvány, már most nincs elég orvos, nincs elég ápoló, szakemberek tucatjai kerültek karanténba. Egyértelmű, hogy minden segítő kézre szükség van, ezért a héten én is jelentkeztem az Országos Mentőszolgálat felhívására önkéntes orvosként segíteni a járvány elleni védekezést. Nem tudom még, hogy hová leszek beosztva. Azt sem, hogy mikor tudok kezdeni (nemrég még Brüsszelben voltam, ami ugyan akkor még nem volt járványközpont, de azért a biztonság kedvéért jeleztem ezt a hatóságoknak). De amint visszajeleznek, természetesen rögtön tájékoztatlak titeket is!

És ha lehet ilyet kérni, akkor kérlek, ti is fontoljátok meg azt, hogy jelentkeztek önkénteskedni! Nemcsak az egészségügyben lehet segíteni, rengeteg lehetőség van: lehet maszkot varrni, idős embereknek segíteni bevásárolni, kutyát sétáltatni, önkormányzatok tájékoztató munkájában részt venni, otthonról mesét olvasni – mindenki meg tudja találni a neki megfelelő feladatot. Van, aki azzal segíthet, hogy otthon marad. Közös erővel le tudjuk győzni ezt a borzalmas vírust, és el tudjuk hozni mielőbb a boldog, nyugalmas időket.”

 

 

(Pestisrácok.hu)