2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Kamu Geri tanácsadója, Jámbor András nem bízik a Fideszben és szerinte a törvényekre sincs szükség

A szélsőliberális Mérce ex-főszerkesztője, aki átigazolt Karácsony Gergely csapatába leírta, hogy szerinte sem kell megszavazni a veszélyhelyzet meghosszabítását.Jámbor András írását úgy kezdte, hogy:

Bevallom töredelmesen én nem bízok a Fideszben. Azt is gondolom, hogy ez nem az én hibám, az elmúlt 10 évben számtalan intézkedést láttam, ami az emberek megosztására, becsapásra épül, és ami nagyon rossz lett az országnak. Ezután nehéz a bizalmat kérni tőlem, de én mégis szeretném megadni, azonban a most benyújtott javaslatcsomag a vészhelyzet intézménynek átalakításáról pont nem segít.

Valószínűleg Jámbor Andrásnak a Gyurcsány-féle kormányzás a követendő. Ha, politikával foglalkozik, akkor illene emlékeznie a 2010 előtti korszakra. És ő biztos, hogy emlékszik is, csak azt már elfeljti felidézni, hogy milyen pusztítást vitt végbe a híres szemkilövető Fletó. Arról is írhatnának a szélsőliberális Mércén, hogy Lárifári idején milyenek voltak a gazdasági mutatók, illetve milyen gyakran voltak megszorítások, az IMF hitel, de még sok mindent tudnánk említeni. Abból a gazdasági helyzetből kellett helyrehoznia a Fidesznek ezt az országot. De, visszatérve Jámborra, így folytatja:

Az viszont számomra teljesen érthetetlen, hogy ehhez miért kér olyan felhatalmazást a kormány most, amelynek nincs végpontja. A jelenlegi törvény szerint a válsághelyzetet 15 naponta kell meghosszabbítania a parlamentnek, utólag jóvá kell hagynia a kormány intézkedéseit. Nyilván ez kétharmaddal meg is fog történni. Szerintem ez most is korrekt lenne. Üljön össze akár online is a parlament kéthetente, vitassák meg utólag az intézkedéseket és fogadják el utólag.

Erre válaszolt Kocsis Máté és Gulyás Gergely a facebookos videójukban:

De még ennél a módosításánál is súlyosabb az a javaslat amely kiterjesztené a rémhírterjesztés körét, és növelné a büntetését.

- írja Jámbor. Na, igen! Ezzel sem kellene foglalkoznia a kormánynak, ha a Jámbor kaliberű firkászok nem osztanák meg naponta valótlanságokat, rémhíreket. Ok-okozat... Persze könnyebb diktatúrázni, mint ezeket beismerni.

A kormány és médiái egy része korábban elhazudta a koronavírus jelentőségét, most pedig a kormánytól független újságírókat börtönbe csukná.

- folytatja a "független" jelzővel... Ez már tényleg vicces és szánalmas egyben. Ki a független? A 444, az Index, a Mérce, a HVG?

Ha börtönnel fenyegetik a vészhelyzetről író sajtó munkatársait azzal csökken a kontroll esélye. Ahogy ugyanígy az ellenzéki pártok súlytalanná tételével is. Vajon lezárta-e volna egy hete a Fidesz az iskolákat, ha nincs a társadalom és az ezt közvetítő média, és az ellenzéki pártok nyomása? A kormány se tévedhetetlen, szükség van arra, hogy ha rossz döntést hoz, a társadalmi nyomás ezt a helyes irányba billentse.

Igen, szükség lenne egy konstruktív ellenzékre, csak ez nem az. Ide Putyin szavait lehetne beilleszteni:

Ellenzékre igen, de kuplerájra nincs szükségünk!

  Jámbor teljes írása:Vadhajtasok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató