Vadhajtások

A földön fekszenek a betegek a madridi kórházban – Videó

Kaotikus és drámai állapotok lehetnek, ha túlterhelődik az egészségügyi rendszer. Ezt mutatja az a vírusszerűen terjedő videófelvétel, mely Madrid egyik legjobban felszerelt kórházában készült, és amelynek a hitelességét egyébként már elismerték a spanyol hatóságok.

A folyosó fala mellett, a padlón hevernek az emberek Spanyolország egyik legjobban felszerelt kórházának sürgősségi osztályán – ennyire extrém terhelést okoz az egészségügyi ellátórendszernek az új koronavírus terjedése.

A spanyol egészségügyi minisztérium elismerte, hogy a felvétel – amelyet az Eleonóra infánsnőről elnevezett kórházban rögzítettek – valódi. A videó a péntek esti állapotokat mutatja.

Spanyolországban vasárnapról hétfőre 462 ember halt meg az új koronavírus okozta megbetegedésben, így a halálos áldozatok száma 2182-re emelkedett. Az igazolt fertőzések száma meghaladta a 33 ezret.

 

Forrás: 888.hu

 

 

Videó: így néz ki belülről egy olasz kórház a válsághelyzetben | Vadhajtások

Először kapott betekintést a média az észak-olaszországi Bergamo városának kórházába, ahol a Sky News csapata első kézből tapasztalhatta meg, hogy milyen egy igazi katasztrófahelyzet. A koronavírus-betegségben szenvedők száma meghaladja az észak-olaszországi kórházak teljesítőképességét, és ez hamarosan az állam többi részén is bekövetkezhet. A XXII. Papa Giovanni kórház az egyik legfejlettebb…