Vadhajtások

Az Atalanta – Valencia BL-mérkőzés egy biológiai bomba volt

Bergamo polgármestere, Giorgio Gori szerint súlyos következményei lettek annak, hogy február 19-én nézők előtt került sor az Atalanta-Valencia labdarúgó Bajnokok Ligája mérkőzésre.

Továbbra is Olaszország és Spanyolország a koronavírus-járvány európai gócpontjai. Ennek a két országnak a csapatai mérkőztek meg egymással Milánóban február 19-én a BL-ben 40 000 néző előtt.

A vírus ekkor már jelen volt Olaszországban, de Lombardia tartományban csak két nappal a találkozó után jelent meg, három nappal később pedig az első haláleset is megtörtént és már 60 fertőzöttet jegyeztek fel a régióban.

Ez a mérkőzés egy biológiai bomba volt, ami után a vírus terjedése rohamosan felgyorsult. Számos olyan szurkoló lehetett azon az estét a San Siróban, aki már magában hordozhatta a fertőzést

– mondta Giorgio Gori, Bergamo polgármestere.

A város vezetője szerint ez a mérkőzés lehetett az egyik olyan ok, ami miatt ennyien megfertőződtek az északolasz tartományban. Az Atalanta egy bergamói csapat, azonban stadionja nem volt alkalmas a BL-mérkőzések megrendezésére. Ezért a nyolcaddöntőhöz hasonlóan már az őszi csoportmérkőzéseiket is Milánóban játszották.

Forrás: Origo