Vadhajtások

Elkezdődött: hatalmas sírásba kezd az ellenzéki sajtó, hogy ők sem élik túl a koronavírust

Reggeli lapszemlét tartunk a szerkesztőségünkben, kávézgatás mellett elénk ugrott a tarháló Mérce legújabb cikke, amiben óriási sírást rendeznek, mivel szerintük a koronavírus elsöpörheti az ellenzéki, de nevezzük inkább nevén, az álhíroldalakat. Hiába a tarhálás ezerrel (több tízmilliókat szednek le olvasóikról) ezektől a lapoktól, hatalmas baj jöhet a fejükre.

 

Itt megnyugtatnánk a Vadhajtások.hu olvasóit, hogy lapunkat egyáltalán nem érinti a koronavírus, ezután sem fogunk tarhálni, olvasottságunk a csúcson. Magyarország egyik legolvasottabb Jobboldali portálja le sem szarja a pénzügyeket. 

 

De lássuk mit mer írni a pofátlan Mérce cikkében:

“A kormánytól független sajtónak járványügyi vészhelyzet esetén is létfontosságú szerepe van abban, hogy ellenőrizze a hatalmat és informálja az állampolgárokat, sőt ha lehet, ez a funkciója még inkább felértékelődik egy ilyen szituációban.

Kezdve onnan, hogy feltárja a járvány elleni egészségügyi védekezés rendszerszintű problémáit, egészen odáig, hogy beszámol arról, hol válnak meg először a dolgozóktól a gazdasági válság első szelére, és hogyan fosztják meg őket maradék jogaiktól.

A közéleti újságírásnak azonban a következő időszakban nemcsak a köz tájékoztatásáért kell dolgoznia, hanem a saját túléléséért is komoly küzdelmet kell folytatnia.”- kezdi a hatásvadász hülyeségét a szennyoldal.

 

Ilyen szépen megfogalmazva sírást, még mi is ritkán látunk, de nézzük a folytatást:

Az új koronavírus körül kialakult helyzet kezelése eleve nehéz feladat az újságíróknak: a kormány és az operatív törzs nem válaszol a kérdéseikre, az államtitkár lehordja őket élő adásban, a propagandamédia pánikkeltéssel, rémhírterjesztéssel vádolja őket, a készülő Btk.-módosítás pedig félreérthetetlenül börtönnel riogatja őket,- picsogja a Mérce.

 

Azonban a lényeg most jön, itt van elrejtve ebben a mondatban. Nem lesz pénz, aminek mi nagyon szurkolunk, hiszen ezek “munkája” 5 forintot sem ér.

Kereslet tehát egyelőre mindenképpen lenne a lapokra, de azt nem tudjuk, hogy meddig érhető el a kínálat. Azonban arra is figyelmeztet a szakértő: a járvány legdurvább szakaszának lecsengésével majd egy újabb probléma jelentkezik: a recesszió biztosan csökkenti a fizetőképes keresletet, és ezt minden médiavállalat, azon belül minden lapkiadó érezni fogja,- picsog a Mérce.

 

 

Mi nem is elemeznénk tovább, de a legcsodálatosabb idők ezek a Vadhajtások.hu számára. Zene füleinknek, hogy eljutott az agyukig, sőt, rettegni kezdtek attól, talán végre következményei is lesznek a nemzetellenes firkálásaiknak. 

 

Vadhajtások.hu