Vadhajtások

Tisztítótűz: leégett a “ligetvédők” sátra

Kigyulladt az úttörőtábor a Városligetben. Mint, ismert a korábban csak lepusztultságáról ismert, belvárosi romparknak kinevezett Városligetben a tervezett fejlesztések ellen számtalan lecsúszott félcsöves, és valódi hajkéktalan költözött a Ligetbe sátrakkal, hogy a vörös láng továbbéltetőiként megakadályozzák Zugló fejlődését. A Ligetben kiépülő pro-szocialista úttörőtáborba előszeretettel látogattak ki választási indokból a sárga metróval a belváros jólszituált baloldali fotelegzisztenciái, akik nem győzték méltatni a mégcsak nem is a ’90-es évek, de méginkább a ’80-as évek szintjén megrekedt kommunista ifjúsági táborok továbbéltetőit. Akik óvó karokkal védték a kádári örökséget. Jelszavuk: nem hagyjuk a Városligetet átadni a XXI. századnak. Maradjanak a patkányok, a vállalhatatlanul lerongyolódott szocreál romantika, az eldobált injekciós tűk, a kiégett lámpák alatt ácsorgó mutogatós bácsik,- számol be a Pestisrácok.hu.

Amikor aztán időnként beköszöntött a tél, az Ligetben Ligetvédőket nem látogatta meg már a Ligetvédők belvárosi fotelértelmisége, mert túl hideg volt előjönni a metrókijáratból. De persze tavasszal minden újra indulhatott, mindaddig, amíg az úttörőtábor ki nem gyulladt. És persze, most belehergelhetnénk magunkat, hogyan lesz mindez kommentálva: gyújtogatók voltak. Nem pedig a liberális értelmiség miatt az utcán rendre magára hagyott, a szabad élet példájaként felcsillogtatott, de különben magukról már mit sem tudó sittes, vagy csak simán szerencsétlen emberek hanyagsága vezethetett a tűzhöz. Nem, szándékos, ideológiai gyújtogatás történt. De hiába hergeljük magunkat, a Karácsony Gergely felhájpolásában vastagon részt vevő, ligetvédés-propagandista Index.hu ugyanis a következő szalagcímmel számolt be egykori liblingjeik tragédiájáról:

Leégett a hajléktalanok sátra a ligetben

Ujjujuj! Hát mióta lehet lehajléktalanozni a Városliget hős védőit, akiknek tetteit az Index a választásokat megelőzően, nyilván nem politikai/ideológiai okokból oly részletekbe menően megénekelte? Elég volt Karácsony Gergely főpolgármesteri győzelme, hogy a Városliget demokratáit szimpla hajléktalanná degradálja az elvtársi krónikás Index?

Két egykori ligetvédő Index-sztár, a választások után már csak csöves…; fotó: facebook.com

Viccet félretéve. Karácsony Gergely konkrét választást nyert azzal, hogy engedte Zugló legtekintélyesebb városi parkját kivénhedt úttörők, gyanús elemek sátortáborává degradálódni. Viszont Karácsony, mióta főpolgármester lett, nagyívben tesz a Ligetben Ligetvédőkre, ahogyan a belvárosi Ligetvédők is tesznek a Ligetben eddig héderező Ligetben Ligetvédőkre, akik eddig is tudtuk, hogy csavargó, gyökértelen, szerencsétlen, megvezetett és kihasznált létezők. De ezt most már az Index is elismeri, amikor csomóbagyűrt papírzsebkendőként hajította egyetlen posztban a kukába az egykori Ligetvédő demokratákat. Akik ugye mostantól hajléktalanok, akiknek kigyulladt a sátra. Sajnálatos. Láthatóan sajnálja az Index is, meg a csomó ex-ligetvédő, akik már Karácsony alkalmazásában állnak.

Demokrata lebensraum romokban; fotó: facebook.hu

Mit lehet erre mondani? Semmi mást, csak hogy a 21. században élünk, senki nem kérte, hogy a társadalom peifériáján élő dologtalan lumpenek a Városligetben éljenek. Mégis élhettek ott, amilyen birka nép a magyar, ezt is elnézi, pláne, ha az Index-en olvashat róluk. Most, hogy kigyulladtak, majd keresnek másik szállást. Elmennek sátorozni a Kossuth térre, vagy a Deákra, vagy, ahová éppen gondolják. Persze mindezt lázadásból. Mondjuk most épp hajléktalanok ők, az Index is megírta. De ha kell, lesznek ők még Valamilyen Védők az Indexen. A lényeg most, hogy végre lerázhatja magáról az igénytelenség utolsó proletár bolháit a Városliget. Karácsony Gergely bandája kiköltözhet a Ligetből. Az Index is elengedte a kezüket.

 

 

Forrás: Pestisrácok.hu