2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Ezt a hírt ne keresd az Indexen: Magyarországon van a 3. legtöbb kórházi ágy Európában!

Ezt a hírt ne keresd az Indexen: Magyarországon van a 3. legtöbb kórházi ágy Európában!A V4-ek pedig mindannyian az első 10 helyen állnak a kórházi ágyak számában népességarányosan.
A NimbleFins adatai szerint Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia Európában a lakosságonkénti kórházi ágyak számának tíz legjobb helyezettje között van. Ez egy kulcsfontosságú mutatója annak, hogy az országok miként tudnak megbirkózni a koronavírussal.
A NimbleFins közzétett statisztikái OECD, Eurostat és Worldometer adataok összesítésén alapszik, melyben összehasonlították a kórházi ágyak számát Európában.
Az ágyszámok mennyisége ugyanis nélkülözhetetlen a COVID-19 világjárvány idején, amely óriási igénybevételeket támaszt a kórházak felé - írja a RMX.NEWS a NimbleFinsre hivatkozva. Egy főre Németországban jut a legtöbb kórházi ágy, ezer lakosra számítva nyolc. Ezt Ausztria követi, majd Magyarország a harmadik helyezett ezer fő / kórházi ágy tekintetében. Ugyanakkor Olaszország, Spanyolország, Írország, Egyesült Királyság, Dánia és Svédország a hat ország a legalacsonyabb kórházi ágyszámokkal: Olaszországban 3,18 ágy jut 1000 lakosra, Svédországban pedig csupán 2,2 ágy.
MAGYAROK! UGYE EMLÉKEZTEK KIK SZÁMOLTAK FEL LEGUTÓBB KÓRHÁZI ÁGYAKAT MAGYARORSZÁGON?Segít a Vadhajtások: GYURCSÁNYÉK!
AKIK MOST PÁRÁS SZEMMEL AGGÓDNAK A KÓRHÁZAKÉRT!
Tamás - Vadhajtások.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató