2021. március 05. - Adorján, Adrián
EUR : 364.56
USD : 302.99
11°

Varga Judit rendet rakott az uniós fejekben

Határozottan visszautasította a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot érő bírálatokat Varga Judit a Politico honlapján megjelent pénteki véleménycikkében, kiemelve, hogy a magyar veszélyhelyzeti intézkedésekre adott hisztérikus reakció bizonyítéka az Európai Unión belüli kettős mércének.

„A hatalom magyarországi megragadásával kapcsolatos hamis állítások olyan gyorsan terjednek, mint a koronavírus”

– hangsúlyozta az igazságügyi miniszter.Rámutatott, hogy Magyarország is gyorsan és határozottan lépett a járvány feltartóztatása érdekében, a veszélyhelyzet kihirdetésének célja pedig az állampolgárok életének és egészségének védelme, ráadásul az EU több más tagállama is hasonló rendkívül intézkedéseket foganatosított. Mint írta, a magyar kormány elleni politikai támadások „helytelen interpretáción, bizonyos esetekben pedig szándékos torzításon alapulnak”. Továbbá hozzátette, a bírálóknak először el kellene olvasniuk magát a tervezetet, annak ugyanis nem célja a demokratikus fékek és ellensúlyok felszámolása, a parlament pedig bármikor vissza is vonhatja a felhatalmazást. A tárcavezető a brüsszeli hírportálon megjelent írásában leszögezte, hogy a kormánynak adott felhatalmazás is korlátozott, a jogállamiságot biztosító intézmények működése nem áll le.

A Magyarországon bevezetett intézkedések szükségesek, arányosak és korlátozottak

– húzta alá Varga Judit, egyenlő és tisztességes bánásmódra, valamint a kettős mérce eltörlésére szólítva fel az Európai Uniót.Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató