Schiffer is belerúgott egyet az ellenzékbe: meg kellett volna szavazni a koronavírus-törvényt

Schiffer András az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt arról, hogy véleménye szerint az ellenzéknek meg kellett volna szavaznia hétfőn a kormánypártokkal egyetértésben azt a négyötödös javaslatot, ami szerint az Országgyűlés sürgősséggel tárgyalhatta volna az úgynevezett „felhatalmazási törvényt”.

Az LMP egykori társelnöke szerint a sürgősségi napirendi javaslat megszavazásában az ellenzéknek partnernek kellett volna lennie, azonban magát a koronavírus-törvényt a jogász, egykori országgyűlési képviselő maga sem szavazta volna meg. Szerinte ugyanis bár sok jogi értelemben véve aggályos pontja van a kormánypártok által beterjesztett javaslatnak, de azt tragédiának nevezte, hogy egy ilyen közegészségügyi vészhelyzetben sem sikerül a pártpolitikai érdekektől elszakadva nemhogy a négyötödös, de az ötötödös támogatást biztosítani a rendkívüli intézkedések mögött.

Schiffer elmondta, hogy szerinte a gazdaság megsegítése és talpra állítása tekintetében helye van a vitának, sőt, kimondottan kívánatosnak nevezte az ellenzéki pártok közötti véleménykülönbségeket ebben a kérdésben, de az ország biztonságát és az emberéleteket védő rendelkezéseket vitán felül állónak nevezte az egykori társelnök. Elmondása szerint a kormánynak egy ilyen helyzetben igenis megnövekedett mozgástérre van szüksége, és látványosan utasította el az Orbán-kormány diktatórikus önkényéről szóló ellenzéki megnyilatkozásokat, amelyek esetenként a harmadik birodalom létrejöttéhez próbálják hasonlítani a jelenleg aktuális járványügyi intézkedések meghosszabbításához szükséges törvényalkotási folyamatot.

 

Forrás: Pestisracok.hu

Check Also

Az anya nő, az apa férfi: A jobbikosok az MSZP-vel karöltve akarták levetetni napirendről az Alaptörvény-módosító javaslatot

Az MSZP 16-án, azaz hétfőn megpróbálta levetetni a napirendről az Alaptörvény módosító javaslatot, eredménytelenül. A …