2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Az indiai miniszterelnök szerint a világjárvány lehetőséget kínál a globalizáció új koncepciójának kialakítására

India jobboldali miniszterelnöke, Narendra Modi úgy gondolja, hogy a koronavírus (COVID-19) világjárvány a globalizáció újraértékelését igényli.A G20-csúcstalálkozón, amelyet csütörtökön tartottak a koronavírus-válság kezelésére, Modi „a globalizáció új koncepciójára" szólított fel a Hindustan Times jelentése szerint.Modi azt javasolta, hogy a G20-ak vezetõinek összehangolt tervet kell kidolgozniuk a pandémiára való reagálás érdekében, de elképzelése túlmutat magán a globalizáció újratervezésén.
Modi kijelentette, hogy a globalizáció „sok szinten kudarcot vallott”, és olyan új formát kell kidolgozni, amely „az emberiségre, az éghajlatváltozásra és a terrorizmusra összpontosít, a gazdasági és pénzügyi szempontokon kívül”. Úgy véli, hogy az az ok, amiért a világ vezetői továbbra is küzdenek a leghatékonyabb válasz megtalálására a COVID-19 vonatkozásában három hónap elteltével, azt jelzi, hogy a téves prioritásaikat szem előtt tartották.

"A világ a tetteinket nézi"

- mondta Modi.Ajánlásainak középpontjában több figyelmet szentelt az emberi élet, valamint a társadalmak szegényebb rétegei előtt álló kihívások megoldására.

"Tegyük az emberi lényeket, nem pedig a gazdasági célokat a globális jólét és az együttműködés jövőképének középpontjába"

- mondta Modi a csúcstalálkozón. Bírálta a G20-at, hogy szigorúan fórummá vált a pénzügyi és gazdasági kérdések megvitatására.A csúcstalálkozó végén a G20-államok ígéretet tettek, hogy 5 trillió dollárt injektálnak a globális gazdaságba a vészhelyzet kezelése érdekében. Azt mondták, hogy a légkör inkább együttműködő, mint konfrontációs.Indiának saját nehézségei vannak a járvány kezelése során. A múlt héten Újdelhi elrendelte a lezárást, amely magában foglalta a tömegközlekedés leállítását is. Ennek eredményeként több ezer bevándorló munkavállaló, akiknek a munkahelyét bezárták, és vidékről a városba ingáztak, megrekedtek a városi vasútállomásokon. A kormány 22 milliárd dollárt kínál ezen munkavállalók támogatására, és tervezi, hogy közösségi konyhákat állítanak fel nekik - írta meg a CNN.
Modi dicsérte az orvosokat és az ápolókat, mondván, hogy ők  „Isten egyik formája. Veszélyeztetik magukat, hogy megmentsenek minket. 

"Az orvosok, az ápolók és orvosi személyzet megmentik életünket, és ezt az adósságukat soha nem tudjuk visszafizetni.”

 Bede Zsolt – Vadhajtasok.huT.me/bedezsolt  |  Vk.com/bedezsolti  |  Twitter.com/BedeZsolt2
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató