2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Balla György keményen kiosztotta Vadait: Felfordult a gyomrom!

Balla György a Fidesz képviselője abban reménykedett, hogy meg tudja majd győzni az ellenzéki képviselőket, de ez a reménye a napirend előtti hozzászólások alatt elszállt. A DK-s Vadai felszólalásáról már ITT írtunk.

Fölfordult a gyomrom! Többször, de különösen akkor, amikor Vadai Ágnes - aki vastagon részt vett a 2008-as válságkezelésben - hihetetlen arroganciával követeli az egészségügyi dolgozók fizetésének megduplázását, miközben ők egyhavi fizetést vettek el annak idején ezektől a dolgozóktól

- mondta Balla György Ki ne emlékezne a Gyurcsány-féle válságkezelésre?Vadai ezzel már nem dicsekedett... Balla György így folytatta: A kormány veszélyhelyzetet hirdetett. Az Alkotmány pedig szerinte világosan rendelkezik: a veszélyhelyzetben elfogadott rendeletek a parlament jóváhagyása nélkül csak 15 napig élnek, ezért a parlamentnek döntést kell hoznia.Balla szerint , ha

„valaki a törvényt veszi a kezébe és nem a 444.hu-t, akkor rögtön kiderül, hogy a törvényjavaslat csak a koronavírus helyzet megoldására vonatkozik, nincs szó általános felhatalmazásról. Három dolog teljesen egyértelmű, szükséges mértékben, arányosan csak a járvánnyal kapcsolatban.”

Kitért az úgynevezett „szájzár törvényre” is, mellyel szerinte a rémhírterjesztésnek a pánikkeltésnek szabnának gátat. Balla szerint, amikor ezt a javaslatot kifogásolják, akkor az ellenzéki sajtót és a bíróságokat bírálják. Hozzátette, hogy nem érti, miért kifogásolják ezt a javaslatot.  
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató