2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

A szigorú biztonsági intézkedéseket mellőző Svédországban elkezdte szedni az áldozatait a koronavírus

Norvégiában, Finnországban és Dániában együttvéve nincs összesen annyi halott, mint a liberális mintaállamban. Mellesleg az elmúlt hetekben a robbantások száma és az autók felgyújtása is elszaporodott, de ezekről nem hallunk, csak Magyarországgal tudnak foglalkozni az EU-ban. Zárojelben azért megjegyeznénk egy dolgot: (Mit szólnának a hazai liberálisok, ha a magyar kormány ugyanúgy alkalmazkodna a vírus elleni harchoz, ahogy azt a svédek teszik.) Hetekig visítottak az operatív törzs sajtótájékoztatóján és kekeckedtek Müller Cecíliáékkal, közben a svédeknél meg szinte nem is foglalkozott senki a pandémiával. Van erre egy szó: kettős mérce.A skandináv államok közül Svédország volt az egyetlen, amelyik fittyent hányt a koronavírus elleni komoly védekezésre. Napokig hezitáltak azon is, hogy lezárják a határt vagy ne, majd közölték, hogy ők a statisztikát sem fogják publikálni. A felelőtlen svédekről már ezidáig is több cikket lehoztunk ITT, meg ITT valamint ITT és ITT, ja ITT is.Régebbi olvasóinknak nem igazán kell bemutatnunk a mai svédeket, aki követi a Vadhajtasok.hu híreit azt tudja jól, hogy a tavalyi évben is rengeteg gyújtogatásról, nemi erőszakról, robbantásról és bűncselekményről beszámoltunk, ami az egykoron szebb időket megélt skandináv országot illeti. Idén is jól bekezdtek az autógyújtogatók a vikingeknél, csak ezt a mainstream média szereti eltitkolni. Most minden a koronavírusról szól, de azért nem állt meg az élet. A világjárvány előtt a migránsokkal megfertőződött Svédországban folytatódott az erőszak és a brutalitás. Ez mind az újonnan betelepedettek számlájára írhatók.

A Timesofsweden.com beszámolója szerint az elmúlt héten 50 autót gyújtottak fel.

A legnagyobb tűzeset március 23-án történt, akkor 16 autó égett ki egy parkolóban, Stockholmban. Ugyanazon az éjszakán 2 autót gyújtottak fel a főváros másik részén. Ennek következtében az egyik autó felrobban. Március 17-én 7 autó égett ki Stockholmban, robbanások is hallatszott a tüzeset kapcsán. Az összes többi eseményt alább soroljuk fel.
  • Március 23., 00:17 : Autótűz egy norrby-i iskolánál.
  • Március 20., 22:27: 2 autótűz  Uddevallaban.
  • Március 20., 01:22 : Autótűz Göteborgban.
  • Március 20., 02:44: 2 autótűz Göteborgban.
  • Március 20., 04:24: Autótűz Halmstadban.
  • Március 19., 00:41: Autótűz Hörbyben.
  • Március 17: 23:55: Teherautót gyújtottak fel a Hallstahammarban egy templom közelében.
  • Március 17., 23:45: Autótűz Västerås-ban.
  • Március 17., 04:14: 3 autótűz Malmöben.
  • Március 17., 01.08: 1 autó kiégett egy malmöi garázsban.
  • Március 17., 01:20: Autótűz, ami átterjedt egy másik autóra Halmstadban.
  • Március 16., 22:57: Autótűz, majd 2 másik autó megrongálódott Uppsala-ban.
  • Március 16., 01:33: Autótűz, amely áterjedt a közeli épületre Norrköpingben.
A fent felsorolt ​​autótüzek forrása a svéd rendőrségtől származik. Az összes esemény a honlapjukon található . Korábban beszámoltak egy tűzesetről, amelynek következtében mintegy 50 autót sújtott Umeå (svéd város)- ban. Svédországban az utóbbi 20 évben óriási növekedés tapasztalható a gyújtogatásokban. 1998-ban Svédországban 380 tűzeset történt,  2017-es adatok már 1 457-re emelkedtek - 283% -os növekedés mindössze 19 év alatt.Két ember megsebesült, miután Halmstad városában egy családi apartman épület bejáratánál robbanás történt.A rendőrséget múlt hét péntek reggel 4 órája előtt hívták a helyszínre. Két ember kisebb sérüléseket szenvedett a robbanás következtében, majd később kórházba kerültek, megfigyelés alatt voltak. Az épület bejárata jelentős anyagi károkat szenvedett, az Expressen szerint, több embert felébresztett a robbanás. Kihívták a tűzszerészekt is a helyszín kivizsgálására. A rendõrségnek eddig nem talált gyanúsítottat. Tavaly Svédországban rekordszámú robbantás történt, szám szerint 257, ami 60% -kal magasabb 2018-hoz képest, amely 162 esetet eredményezett. 2017 óta Svédországban összesen 630 robbanás történt. A robbantások száma miatt az ellenzéki Mérsékelt Párt vezetője észrevételeket tett az év elején. "Az emberek éjszaka közepén a robbantások miatt kénytelenek menekülni otthonukból" - mondta januárjában Instagramon Ulf Kristersson, a svéd Mérsékelt Párt vezetője.

Tehát a svédek a koronavírussal is kapcsolatban is ezt a liberális poltikát folytatják:

Nem vették figyelembe a nemi erőszak számának drasztikus emelkedését. Mi történt? 23 420 nemi erőszak 3 év alatt. Nem vették figyelembe a nagyon megszaporodott robbantásokat. Mi történt? 630 robbantás 3 év alatt. Most megpróbálják figyelmen kívül hagyni a koronavírust. Az elmúlt 2 napban a halálesetek száma 78%-kal növekedett. [caption id="attachment_59568" align="alignnone" width="970"] Stefan Lövfen, a svédek miniszterelnöke. Neki nincs diplomája, és az egyetlen befejezett képzettsége egy egyéves hegesztő tanfolyam.[/caption]   Ne legyen igazam, de egy hét múlva komolyabb számokról fognak szólni a hírek. Jelen pillanatban 4947 ember fertőződött meg és 239-en elhunytak. (Dániában 3092/104, Finnországban 1446/17 és a norvégoknál 4828/43)  Bede Zsolt – Vadhajtasok.huT.me/bedezsolt  |  Vk.com/bedezsolti  |  Twitter.com/BedeZsolt2
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató