Vadhajtások

Brutális magyar portyázás: 12 millió maszk, 30 ezer overál és 200 ezer arcvédő érkezett Magyarországra

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán jelentette be, hogy szerdán 12 millió maszk, 30 ezer overál és 200 ezer arcvédő érkezett Magyarországra. A tárcavezető arról is beszámolt, hogy további tíz, egészségügyi védőfeleszereléseket szállító gépet vár a kormány az elkövetkező napokban.

“A világjárvánnyal szembeni védekezés egyik frontja természetesen az egészségügy. Az egészségügyi védekezésnek egyik nagyon fontos fokmérője, illetve előeltétele az, hogy a megfelelő számú és a mgfelelő minőségű védőfelszereléssel rendelkezzenek az orvosok és az ápolók” – így vezette fel a hírt Szijjártó Péter, miszerint szerdán  összesen 6 repülőgép érkezik Budapestre, amelyek többek között

12 millió maszkot, mintegy 30 ezer overált és 200 ezer arcvédőt hoznak Magyarországra.

Ezeket az egészségügyben dolgozók használhatják majd a vírus elleni küzdelemben. A tárcavezető hozzátette, hogy emellett egy komplett gyártósor is érkezik, amely biztosítani fogja a maszkok folyamatos utánpótlását.

Szijjártó Péter elárulta, hogy az elkövetkező napokban több mint tíz gép fog érkezni a Liszt Ferenc Repülőtérre: lélegeztetőgépeket, és a védekezéshez szükséges védőfelszereléseket (kesztyűket, maszkokat, szemüvegeket) fognak szállítani.

(Origo)