Vadhajtások

Koronavírus-fertőzött a győri polgármester Dézsi Csaba

Pozitív lett a második koronavírus-tesztje, így házi karanténba vonult Dézsi Csaba András győri polgármester. A politikus ezt maga közölte szerdán késő este kiadott közleményében.

Korábban már kiderült, hogy Lipovits Szilárd győri jegyző is elkapta a koronavírust, neki a múlt hét elején lázzal és felső légúti huruttal kísért tünetei jelentkeztek. A polgármester ezért március 27-én “panaszmentes állapotban, egy magán laboratóriumban, önköltségen magán is elvégeztette a tesztet, ami negatív lett. “Tekintettel arra, hogy a negatív teszt is akkor biztos, ha két vizsgálat erősíti meg, ezért március 31-én ismételten elmentem egy kontroll vizsgálatra. Ma este telefonon értesítettek a második vizsgálat eredményéről, amely pozitív eredményt mutat” – olvasható a közleményben.

Bár tünetei továbbra sincsenek, a szükséges intézkedéseket Dézsi megtette. “Az eredményről tájékoztattam háziorvosomat, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályát, valamint az előírásoknak megfelelően, házi karanténba vonulok”, írta.