2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Több mint félezer halálos áldozat egy nap alatt Nagy-Britanniában

Az állami egészségügy legfrissebb adatai szerint egy nap alatt 563-mal emelkedett a koronavírus okozta betegségben elhunytak száma, ami az eddigi legnagyobb napi halálozási szám a brit adatok rendszeres közlése óta.
A brit egészségügyi minisztérium beszámolója alapján szerda délelőttig az előző napi 25 150-ről 4324-gyel 29 474-re emelkedett azoknak a száma, akiknek szervezetében kimutatták az új koronavírust.
Nagy-Britanniában eddig csaknem 153 ezer szűrést végeztek. A brit egészségügyi hatóságok korábban naponta átlagosan hatezer koronavírustesztet végeztek el, de a kormány április közepéig 25 ezerre tervezi emelni a szűrések napi számát.A szűréssel igazolt fertőzöttek között van Károly trónörökös, II. Erzsébet királynő 71 éves fia – bár ő már felépült és egyhetes karanténidőszaka véget ért -, valamint Boris Johnson miniszterelnök, Matt Hancock egészségügyi miniszter, Chris Whitty angliai tisztifőorvos, a brit kormány egészségügyi főtanácsadója és David Frost, az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszeréről szóló tárgyalások brit küldöttségvezetője.Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató