2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Újabb álhír darálja a netet, most a tanév hosszával szórakoznak, akiket már fel is jelentettek

A feljelentés megtörtént!  Bejárta az internetet az az álhír, miszerint a koronavírus-járvány miatt augusztus 10-ig tart majd az idei tanév.
Természetesen hatalmas kamu az egész.
A hírt Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője is cáfolta, mint írta, újabb álhír terjed a közösségi médiában. Örsöt a Vadhajtások.hu szerkesztősége megkereste és egy olyan információval is ki tudjuk egészíteni, hogy az álhíreket már nem csak a legnagyobb közösségi oldalon kezdik terjeszteni, hanem a fiatalok körében népszerű SnapChat-en. Ez is onnan indulhatott el.
A kormány nem hozott ilyen döntést, ennek megfelelően a hivatkozott kormányrendelet sem tartalmaz erre vonatkozó iránymutatást. Szomorú, hogy vannak olyan emberek, akik szórakoztatónak gondolják átverni másokat kihasználva a járvány okozta helyzetet
– írta a Facebook-oldalán.Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közleményben reagált.Minden alapot nélkülöz az a közösségi médiában terjedő rémhír, miszerint a kormány meghosszabbította a tanévet – fogalmaztak.
A szaktárca a rémhír terjesztőivel szemben nyomozás megindítását kezdeményezte.
A minisztérium közleményében rögzítette: nem módosul a tavaszi szünet időpontja sem, így a diákoknak és a tanároknak is lesz lehetőségük arra, hogy kicsit pihenjenek. A tárca tájékoztatása szerint az emberi erőforrások minisztere a veszélyhelyzetre való tekintettel úgy határozott, hogy a minősítéssel és a tanfelügyelettel kapcsolatos, folyamatban lévő eljárásokat a 2020/2021-es tanévre halasztják, az Oktatási Hivatal valamennyi érintett pedagógust közvetlenül értesíti majd az átütemezésről. A halasztás érinti a gyakornokok májusban esedékes minősítését is, melyre ugyancsak ősszel kerül sor, így semmiféle joghátrányuk nem keletkezik.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató