2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Leáll a Corona sör gyártása Mexikóban

A Grupo Modelo mexikói sörfőzde, amely többek között a Corona sört gyártja, leáll, mivel az ország hatóságai azt „nem létfontosságú üzletágnak" tartják. A cég a termékeit 180 országba exportálja.A mexikói kormány úgy döntött, hogy minden olyan termelési tevékenységet leállít, amely nem feltétlenül szükséges, miután a Covid-19-el fertőződött emberek száma meghaladta az 1000-et.

Mexikóban csütörtökön 1510 megbetegedett embert regisztráltak és 50 haláleset történt. A sörfőző cég közleményében megírta, hogy a vasárnap leállnak a termeléssel " Ha a szövetségi kormány döntése megváltozik, és a mezőgazdasághoz, illetve az élelmiszerek közé sorolja át a terméket, akkor a Grupo Modelo, készen áll a termelés folytatására. Munkatársaink több mint 75% -a otthon dolgozik, és ezzel egyidejűleg garantálná az ellátást." - fejtette ki a cég vezetése.Mexikóban a mezőgazdaságot és az élelmiszer-előállítást valóban alapvető tevékenységeknek tekintik.
A Grupo Modelo, az AB InBev leányvállalata 11 sörgyárt üzemeltet Mexikóban - írta a Sudinfo.be Bede Zsolt – Vadhajtasok.huT.me/bedezsolt  |  Vk.com/bedezsolti  |  Twitter.com/BedeZsolt2
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató