2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Az már mindent elmond, hogy a liberális Greenpeace is beleszáll az ostoba Kamu Geribe

A balliberális főpolgármester onnan kapta a pofont, ahonnan a legkevésbé sem számított rá. A környezetvédelmi szakértő szerint a főváros cége által permetezett fertőtlenítőszer szennyezi a környezetet, a növényekre kockázatos, és a szennyvíz-hálózatba kerülve is okozhat károkat.Baráti tűzbe kerül Karácsony Gergely, fővárosunk főembere. A főpolgira a Greenpeace rúgta rá az ajtót, miután betelt náluk a pohár Budapest fertőtlenítését illetően!A mindenhez is értő Karácsony vezette főváros cége, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. a koronavírus-járványra tekintettel a szokásos munkák mellett fertőtlenítést is végez ebben az időszakban. Az FKF munkatársai fehér védőruhában és maszkban fehéren habzó szert fújnak a betonra a közterületeken, és ez a fura, nem túl bizalomgerjesztő fehér habos trutyi nemcsak sokak érdeklődését keltette fel, de a környezetvédőknél a jelek szerint rosszallást is kiváltott. Vagyis kiverte a biztosítékot.Az FKF a „függetlenobjektív” Indexnek elismerte, bizonyos esetekben, így a hulladékgyűjtő edények, utcabútorok, a magasnyomású mosóberendezéssel nem mosott felületek fertőtlenítésére a METASEPT ULTRA vegyszert használják. Ez egy folyékony felületfertőtlenítő készítmény, a vegyszeroldatot kézi permetező készülékkel juttatják a felületekre. Csakhogy itt van a kutya elásva! Ne is szaporítsuk, hanem innentől adjuk át a szót a Greenpeace környezetvédelemhez konyító szakemberének!„Simon Gergely, a Greenpeace vegyi szakértője szerint a kézi permetezőből szórt Metasept hatóanyaga benzalkónium-klorid és egy N-(3-aminopropil)-N-dodecil-propán-1,3-dimin nevű anyag. Ez utóbbi koncentrátumként mérgező, hígítva pedig bőrre, szembe kerülve maró hatású, belélegezve irritálja a légutakat, gőzének belégzése tilos. Nem véletlen, hogy felhasználásakor kötelező a védőruha és a védőszemüveg.A szer fertőtlenítő hatásideje körülbelül 30 perc. A forgalmazó cég termékleírása szerint is a hatásidő letelte után a szer maradványait a kezelt felületekről alapos ivóvizes öblítéssel el kell távolítani.

A szer biztonsági adatlapján is az áll, hogy csatornába, talajba, élővízbe nem juthat. A szakértő szerint tehát a permetezett fertőtlenítőszer a környezetet is szennyezi, a növényekre kockázatos, és a szennyvíz-hálózatba kerülve is okozhat károkat.

Simon úgy véli, hogy a sokszor látványos fertőtlenítés előfordulhat, hogy több kárt okoz, mint amennyi hasznot hajthat. Az úttestet, járdát szerinte nem sok értelme van telepermetezni fertőtlenítőszerrel, egyszerűbb, ha otthon mindenki ügyel, hogy ne menjen be cipővel a lakásba. A megállók, padok, korlátok fertőtlenítése inkább ajánlott, mert azokat az emberek az utcán is összefogdossák.

De utcai fertőtlenítéshez a fenti hatóanyag mindenképpen nagyon erős, és kockázatos is lehet, ráadásul lehet tudni, hogy a koronavírust a sima mosogatószeres víz is elpusztítja. Ha viszont a használt fertőtlenítőszer véletlenül az utcai járókelő légútjába kerül és azt kimarja, ott irritációt okoz, az semmiképp sem előnyös légúti kórokozókkal szemben a szervezetünknek, mondta Simon.”

Hát akkor ott a pont. És valahogy úgy van a mi szeretett Budapestünk is ezzel a szakértelemből felmentett Karácsony nevezetűvel is, mint ama bizonyos fertőtlenítőszerrel. Koncentráltan mérgez, hígítva is irritál, de semmiképpen sem előnyös. Nagyon úgy tűnik, több kárt okoz, mint amennyi a haszna...Forrás: Ezatuti.blogstar.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató