2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Kamu Geri megzakkant: az Indexen bizonygatja a hülyeségét és azt kéri, ne őt vádolják

Karácsony az Indexnek, Magyarország legnagyobb álhírgyárának elmondta,
"A NYILATKOZATHÁBORÚBAN MI AZ INDULATOK HELYETT A TÉNYEKRE SZERETNÉNK SZORÍTKOZNI."
Szerinte ő megpróbált konstruktívan hozzáállni. Felmerült a védőfelszerelések beszerzése, illetve az intézmény védőfelszereléssel való ellátása is. Karácsony szerint a kormányrendelet teljesen egyértelműen azt mondja ki, hogy ilyen helyzetben, mint ez a járvány a védőfelszerelések beszerzése a kormányzati hatóságok feladata. Ehhez képest őt azzal támadják, hogy a védőfelszerelések biztosítása a főváros feladata. Ráadásul, tette hozzá, a főváros volt az, aki elkezdte valójában biztosítani ezeket az eszközöket, és csak később, "lassan kezdtek el csordogálni" az állami felszerelések. Hozzátette, hogy a szűrővizsgálatokat is ők kezdték el, ami miatt kibukott eleve, hogy fertőződés van az intézményben.
"MI NEM MENTÜNK BELE, HOGY KINEK MI A DOLGA, DE AMIKOR AZ EMBERT MEGTÁMADJÁK, MI INFORMÁCIÓVAL VÁLASZOLUNK"
- mondta. Müller Cecília mai tájékoztatóján arról beszélt, hogy a munkavédelmi törvény alapján a munkáltató feladata lenne a védőeszközökkel ellátás, de ebben a járványügyi helyzetben a járványügyi hatóságok is a segítségükre siethetnek. Karácsony ehhez hozzátette, hogy az elmúlt időszakban egyre nagyobb mértékben kaptak ilyen segítséget, amit köszönnek. De a kritikára, miszerint nem látnak el valami feladatot, ami az feladatuk lenne, arra muszáj a kormányrendelettel válaszolnia, mondta, amiről fentebb beszélt.
"ÉN EZT A VITÁT NAGYON SZÍVESEN LEZÁROM, CSAK AZT KÉREM, NE VÁDOLJANAK VALAMIVEL, AMI NEM AZ ÉN FELADATOM"
- mondta, de szerinte a kormány láthatóan nem túl nyitott ennek a vitának a lezárására.. Hozzátette, a járvány elején ráadásul "pokoli nehéz volt" hozzáférni bármiféle védőfelszereléshez, és most is azt láthatjuk, mindenki Kínában könyörög, és elképesztő ajánlatokat kapnak ezekre.
"MINDENKI NEHÉZ HELYZETBEN VAN, MI IS, A KORMÁNY IS"
- mondta.Én azon leszek, hogy tompítsam ezt a vitát. De a többi állami fenntartású idősotthonban, ahol megjelent a koronavírus, akkor Orbán személyes felelősségét fogjuk felvetni? Lehet ilyen játékot játszani, de nem fog kevesebb ember meghalni. Mi elmondtuk a magunk igazát, nem vádaskodunk, elmondtuk a tényeket- fogalmazott Karácsony, aki szerint ha ezt az energiát, amit erre szánnak a politikai szereplők inkább a védekezésre használnák, mindenki jobban járna. A főpolgármester végül még arról is beszélt, hogy a fővárosiak jól vizsgáztak a húsvéti időszakban, betartották a korlátozásokat, a rendőrséggel való együttműködés pedig pozitív tapasztalat volt. Hozzátette, valószínűleg fel kell készülnünk bizonyos korlátozások bevezetésére, fenntartására a jövőben, hiszen egyelőre nem látjuk a járvány végét.
"EGYRE NEHEZEBB LESZ ELVISELNI A BEZÁRTSÁGOT, KERESNI KELL A MEGOLDÁST HOGY BERENDEZKEDJÜNK EGY OLYAN STRUKTÚRÁRA, AMI ELVISELHETŐVÉ TESZI A KÖVETKEZŐ HÓNAPOKAT"
- mondta. A kormány és az ellenzéki viselkedésekről szólva Karácsony elmondta, szerinte volt egy lélektani pillanat, amikor a kormány meg tudta volna nyerni az ellenzék támogatását, akár a sokat vitatott parlamenti szavazásnál, "de úgy tűnik, ez a pillanat elszállt mellettünk", fogalmazott. Szerinte a kormány magára vette a védekezéssel kapcsolatos felelősséget, és nem kezeli partnerként az önkormányzatokat, és másokat hibáztat.Én minden kommunikációs csatornán arról beszéltem, hogy a kormány döntéseit végre kell hajtanunk, a budapestieket is erre kértem, egyszerűen védekezni kell (...) sajnos még mindig ott tart a vita, hogy kikre toljuk a felelősséget (...) pedig a nemzeti egységre, ha valamikor, hát most szükség van- picsogta Kami Geri az indexnek.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató