Trump üdvözölte, hogy Kim Dzsongun előkerült, videón mutattuk, ahogy átad egy műtrágya gyárat

Donald Trump amerikai elnök szombaton üdvözölte, hogy húsz nap után ismét nyilvánosan mutatkozott Kim Dzsong Un. Örülök, hogy visszatért és jól van- írta Trump twitterüzenetben.

Kim Dzsong Unnak az utóbbi hetekben már halálhíre is kelt a világban, amiért az idén nem vett részt országa legnagyobb nemzeti ünnepén, április 15-én a kommunista országot alapító nagyapja születésnapja alkalmából évente megrendezett parádén. Május elsején azonban – nem kis meglepetésre – megjelent nyilvánosan, hogy ünnepélyesen felavasson egy műtrágyagyárat.

 

A Vadhajtások.hu Facebook-oldalán 20 percig mutattuk, ráélőztük Kim Dzsong-ut oldalunkra a trágyagyár átadásáról:


Az Egyesült Államok és Észak-Korea viszonya Donald Trump elnöksége alatt sokat javult, ám mindeddig nem tudtak dűlőre jutni egyebek közt a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítéséről: Trump és Kim legutóbbi, tavaly februári csúcstalálkozója kudarccal végződött. A két vezető ugyanakkor személyes kapcsolatban maradt. Trump márciusban levélben ajánlotta fel Kimnek, hogy országa segít Észak-Koreának a koronavírus-járvány elleni küzdelemben. Észak-Korea eddig egyetlen megbetegedésről sem adott hírt.

 

(MTI nyomán)

 

 

Check Also

Az RTL-klub is hirdetni fogja a buzikat, hogy a buzi-család ma a menő

Társadalmi célú hirdetésként fut az RTL csatornáin a szivárványcsaládokat támogató kisfilm.       Ez …