2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Kommunista botrány Zuglóban: 400 millióért venne Horváth Csaba parkolóórákat veszélyhelyzetben

A veszélyhelyzetre hivatkozva adna zöld utat Zugló szocialista polgármestere annak a 400 milliós parkolóóra-beszerzési tendernek, amiből tavaly novemberben már komoly botrány volt a kerületben, és koalíciós társai is fellázadtak. Horváth Csaba tervei ellen most a Fidesz, a Civil Zugló Egyesület, de még a Momentum is tiltakozik. Szerintük nincs szükség ennyi parkolóórára, mivel a Fővárosi Közgyűlés tavaly novemberben döntött arról, hogy elég csak 250 méterenként elhelyezni egy órát, miközben a zuglói tenderben még 75 méteres szabály van.
Horváth Csaba, Zugló szocialista polgármesterenéhány hónapig megpihentette, de most ismét egyszemélyben döntene a parkolóórák beszerzéséről szóló javaslatát. Az üzlet több százmilliós, és sokaknak nem tetszik a kerületben. Az ügy háttere, hogy tavaly november elején Horváth Csaba úgy döntött, hogy a Demszky-Hagyó-éra hírhedt parkolási botrányának figurája, Kupper András C-Ware Kft. nevű cégétől rendel a XIV. kerület vezetése 76 parkolóautomatát, amelynek darabja legalább kétmillió forintba kerül.
Megválasztása után átnyomta volna Horváth a gyanús tendert
Horváth az automaták telepítését és karbantartását is Kupper cégére bízta volna egy négyéves időszakra. A karbantartás egyébként havi negyvenezer forintjába került volna majd a zuglói adófizetőknek. Az MSZP-s politikus annyira komolyan vette a szabad versenyt, hogy más cég nem is indulhatott a közbeszerzésen, csak a C-Ware Kft.A tervek napvilágra kerülését követően hatalmas botrány tört ki,és Horváth kénytelen volt visszavonni az egész beruházást, mivel koalíciós társai kilépéssel fenyegettek, így nagy valószínűséggel új választást kellett volna kiírni a kerületben.
    (Origo)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató