2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Szél Bernadett beperli a saját tüntetőjét aki leköpte Bede Zsoltot! Ja, nem! A minisztérium ellen indít pert

Szél Bernadett nem a saját tüntetője ellen indít pert, aki arcon köpte tudósítónkat veszélyhelyzetben, hanem természetesen a minisztérium ellen.
Megtagadta Kásler minisztériuma, hogy megtudjuk, mi alapozta meg a 60 százalékos „ágyfelszabadítást”. Pert indítok a minisztérium ellen.
„Ez volt a kérdés: Kérem, szíveskedjék megküldeni részemre a fekvőbetegeket fogadó hazai gyógyító intézmények közfinanszírozott ágyai 60 százalékának felszabadítását előíró miniszteri utasítást, az ennek alapjául szolgáló komplex intézkedési tervet és annak döntés-előkészítő anyagait, különös tekintettel azokra a számításokra és becslésekre, amelyek a 60 százalékos ágyfelszabadítás indokoltságának alátámasztásául szolgálnak. Kérem továbbá, hogy szíveskedjék megküldeni részemre az arra vonatkozó adatokat is, hogy hány máshol nem ellátható, át nem helyezhető és otthon nem gondozható beteggel számolt a kormány a 60 százalékos arány meghatározásánál és konzultált-e előzetesen az egészségügyi intézményekkel. Az EMMI megtagadta a választ. Azt írták, hogy a kért adatok kiadása szerintük veszélyeztetné a közfeladatot ellátó szerv törvényes működési rendjét vagy feladat- és hatáskörének illetéktelen külső befolyástól mentes ellátását. Nem világos, hogy egy közérdekű információnak a nyilvánosságra kerülése miért jelentene illetéktelen külső befolyást, de ezt inkább fejtsék majd ki a bíróságon Az adatkérésben még valamire rákérdeztem: kíváncsi voltam arra is, hogy hány máshol nem ellátható, át nem helyezhető és otthon nem gondozható beteggel számolt a kormány a 60 százalékos arány meghatározásánál, hiszen tudjuk, a miniszteri utasítás szerint elvileg lehetősége volt a kórházaknak a betegek áthelyezésére. Ha nem fognak tudni ilyen felmérést felmutatni, akkor látni fogjuk: az ágykiürítéseknél semmilyen garancia nem volt arra, hogy nem küldik haza a máshol nem ellátható betegeket. Most tehát pert indítok a kórházi ágyak 60 százalékos felszabadítását előíró miniszteri utasítás döntés-előkészítő anyagaiért. Jogunk van tudni ugyanis, hogy milyen számítások és előrejelzések alapján döntött a kormány betegek tízezreinek hazaküldéséről, kezelésük megszakításáról! Szél Bernadett független országgyűlési képviselő” (MTI-OS)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató